Sült keszeg

A sült keszeg a régi balatoni strandok elmaradhatatlan kísérője volt. Ma már ritka hely ahol sült keszeget is árulnak. A hekk egyszerűbb. Én imádom a sült keszeget, és érdekes, nekem a tenyeres méret a legfinomabb. Beirdalva, jól átsütve, amúgy 'resre' , szerbsalátával és egy hideg sörrel leöblítve. 

Az esti vacsorám: 

 

Megtisztítjuk a keszegeket majd előkészítjük a sütéshez: az apróbb tenyérnyieket egyben hagyjuk, a nagyobbakat a gerinc mentén kettévágjuk, majd a bőrös oldalon sűrűn beirdaljuk. Besózzuk, ügyelve, hogy az irdalásba is kerüljön só.

Lisztet készítek egy zacskóba. Liszthez kevés piros őrölt paprikát vagy borsot szoktam tenni. Az előre besózott és beirdalt haldarabokat a zacskóba dobom, befogom a száját és jól összerázom, így a halon mindenhova kerül  a lisztből. Forró bő olajban ropogósra sütöm.

Szabadtűzön ugyanígy bográcsban, bő olajban is elkészíthető.

Jó étvágyat!

 

Címkék: sült, keszeg