Vaddisznócomb
Kaptam egy szép szeletet a vaddisznócombból. Csak enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem kakukkfűvel, kevertem egy vörösboros-mustáros pácot, azzal jól bekentem, megtűzdeltem fokhagymával és pihentettem egy délelőttöt.
A terv az volt, hogy alacsony hőfokon, de hosszasan fogom sütni.
A tepsi egyik felébe került a hús, a másikba a karikákra vágott krumpli, rá vékony szalonnacsíkok. Kevés olajat öntöttem alá, betakartam fóliával, a sütőt 140 fokra állítottam és kimentem kertészkedni.
Két óra elteltével néztem be a sütőb, és konstatáltam van még időm a paradicsompalántákat is elültetni. A vége előtt fél órával levettem a fóliát.
Pont olyan lett amilyet szerettem volna: a hús omlós, teli ízekkel - egyszóval finom. Száraz vörösbort ittam hozzá.