Hallétúrán voltam
Jött az infó, hogy a hétvégén Érsekcsanádra szervez a Magyar Gasztronómiai Egyesület egy halászlétúrát.
(http://buvosszakacs.blog.hu/2012/09/19/halletura_oktoberben/)
Két különböző, de alapjaiban hasonló 'Bajai' levet lehet majd kóstolni, előételként pedig füstölt süllő lesz tálalva.
Az egyiket a halételeiről már ismert Felső Barnabás halász főzi, a másikat Kocsis Ferenc, aki Délvidékről települt át, korábban a bezdáni Sebesfoki csárdában dolgozott (Felső Barna azt mondja róla: „Egy ember, aki nálam is jobb halászlét főz".)
Pillanatok alatt átszerveztem a hétvégi programomat és jelentkeztem.
A kétórás út gyorsan elrepült a Duna-parti Rév csárdában már vártak bennünket.
Felső Barnabás egy nagyon értelmes és érdekes eredeti ember, itt olvastam róla: '...egy személyben gurmand, fotós, filmes, természeti ember, a paraszti józan ész és a hétköznapi tapasztalat filozófusa...' és ahogy UP mondja ' meglehetős Youtube-szakirodalommal rendelkezik'.
Borkóstolóval fogadtak bennünket, közben Barnabás süllőt füstölt.
A süllő 13 perc alatt készült el a forró füstön, mondhatom igen finom lett.
Folyt köv.