Halas és halatlan történetek - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://halesmas.blog.hu/2016/11/29/ujra_tisza-to/full_commentlist/1#c41994164
Válasz erre: Újra Tisza-tó
2023-04-18T15:57:04+02:00
2023-04-18T15:57:04+02:00
Kerma
http://blog.hu/user/1080248
Jó dolog a horgászás. Legyen az ember profi, vagy akár kezdő. <br />
Üdv, Kerma Design <a rel="nofollow" href="https://kerma.hu/">kerma.hu/</a>
https://halesmas.blog.hu/2010/12/20/halpucolas_egyszeruen/full_commentlist/1#c37484842
Válasz erre: Halpucolás egyszerűen - update
2019-08-02T20:58:52+02:00
2019-08-02T20:58:52+02:00
Pötyögtetek
http://blog.hu/user/1432834
Jajjistenem....<br />
<br />
A pikkelyes pontyot rém egyszerű feldolgozni.<br />
1. Lesózni az uszonyokat és a fejét, majd hagyni 20 percre.<br />
2.késsel lekaparni a fejét, és az uszonyokat, így azok nyálkamentesek lesznek.<br />
3. kiskanállal kiszedni a szemét, így lesz fogása is.<br />
4. Egy sima hámozókéssel a farka felől a pikkelyek alá benyúlni, és a hallal párhuzamosan tartott késsel lehámozni mint az őszibarackot. Az egész pikkely úgy lejön mint a sodronying.<br />
5. Hasát felvágni, kibelezni, kopoltyút kihajítani.<br />
6. Dörzsszivaccsal folyó víz alatt átsúrolni az egészet kívül-belül.<br />
Ekkor már konyhakész.<br />
<br />
A hülye kopasz ponty egy kínhalál, aki jót akar magának, normális halat vegyen, vagy fogjon. A kopaszt vagy megnyúzod, vagy leszerencsétlenkeded a pikkelyeit és lesózod 20 percre, majd késsel lekaparod.<br />
<br />
De tudni kell, hogy a hal bőrétől szokott mocsárízű lenni. Ezért kell vagy nyúzni, vagy a hámozós módszert használni. Aki lusta, az azt szokta mondani, hogy attól van halíze... hát egy fenét!
https://halesmas.blog.hu/2019/02/26/szezon_nyitas-zaras/full_commentlist/1#c36814583
Válasz erre: Szezon nyitás-zárás
2019-02-27T15:31:21+01:00
2019-02-27T15:31:21+01:00
Novi1
http://blog.hu/user/110782
Hzizi :) <br />
örülök neki, hogy újra firkálod-karcolod a virtuális papírlapot... <br />
küsz: Novi
https://halesmas.blog.hu/2010/12/20/halpucolas_egyszeruen/full_commentlist/1#c33832590
Válasz erre: Halpucolás egyszerűen - update
2017-09-25T17:27:38+02:00
2017-09-25T17:27:38+02:00
inf3rno
http://blog.hu/user/111144
Én ma pucoltam három gyönyörű pontyot. Bedőltem a legendának, és inkább kivágtam még egy csigolyát, hogy biztosan ne kerüljön bele a keserű csont. Szerintem én még soha életben nem láttam olyat, pedig már sokszor pucoltam halat, dehát kell ennyi misztérium a dologba. :D Én a fejjel szoktam kezdeni, körbevágom késsel a húsát, kicsit bevágok a csigolyánál, aztán letöröm, a belsőségeket meg leszakítom a fejről. Ránézésre a nyelőcső, légcső, fő artéria, ilyesmik ilyenkor szakadnak el, és elvileg a bele garantáltan nem sérül meg közben. Utána mehet a hasa végig úgy, hogy két ujjal alányúlok a húsnak, hogy eltartsam a belsőségeket és a két ujjam között vágom végig a késsel a húst, szóval ugyanaz a módszer kb. mint disznóvágásnál, csak itt kicsiben. A segglyukat csak a végén vágom ki, mert akkor látom, hogy hogyan nem sértem fel a belet a körbevágásnál. Az uszonyokat rajt hagytam, de ha én csinálnám a levest, akkor tuti levágnám azokat is, meg a hátúszóját is. Azok alatt van a legtöbb szálka, hús meg szinte alig. A nyúzáson gondolkodtam, de inkább rajta hagytam a bőrét, az jobban egybe tartja a szeleteket főzésnél, akinek meg nem kell, az nem eszi meg.
https://halesmas.blog.hu/2016/11/29/ujra_tisza-to/full_commentlist/1#c33704924
Válasz erre: Újra Tisza-tó
2017-09-04T11:17:17+02:00
2017-09-04T11:17:17+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyik este már majdnem fogtam halat is :) ... köszönöm :)
https://halesmas.blog.hu/2016/11/29/ujra_tisza-to/full_commentlist/1#c33704040
Válasz erre: Újra Tisza-tó
2017-09-04T08:52:59+02:00
2017-09-04T08:52:59+02:00
Novi1
http://blog.hu/user/110782
szia Hzizi :) <br />
olvasnám karcaidat rendszeresen, de /értem én ;) hogy az élet mást diktál/ sajnos erre mostanság ritkán kerül sor... <br />
Ennek ellenére itt is kívánok boldogságot és jó egészséget e jeles nap alkalmából... <br />
üdv: Novi >;-))
https://halesmas.blog.hu/2015/03/04/csiptetett_ponty/full_commentlist/1#c31161095
Válasz erre: Csíptetett ponty
2016-09-08T11:41:53+02:00
2016-09-08T11:41:53+02:00
Novi1
http://blog.hu/user/110782
szia zizi :) <br />
frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új történés...
https://halesmas.blog.hu/2014/12/30/karacsony_elotti_dunai_peca/full_commentlist/1#c25571107
Válasz erre: Karácsony előtti dunai peca
2015-01-01T18:39:02+01:00
2015-01-01T18:39:02+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz.<br />
<br />
Nagyon profi a külmotoron látható burkolat. Mi a feladata? Védi, melegen tartja vagy más is? Gondolom nyáron lekerül róla, mint fejedről az usánka :)<br />
<br />
BUÉK!
https://halesmas.blog.hu/2014/11/23/tisza-tavi_csukazas/full_commentlist/1#c25422389
Válasz erre: Tisza-tavi csukázás
2014-12-16T20:32:49+01:00
2014-12-16T20:32:49+01:00
aamen
http://blog.hu/user/370833
hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, ugyanott, ugyanúgy, ugyanolyan időjárás mellett egész nap megúsztuk egy koppintás nélkül...
https://halesmas.blog.hu/2014/11/23/tisza-tavi_csukazas/full_commentlist/1#c25208617
Válasz erre: Tisza-tavi csukázás
2014-11-26T14:13:02+01:00
2014-11-26T14:13:02+01:00
neménvagyok
http://blog.hu/user/138051
Irigy vagyok. :(
https://halesmas.blog.hu/2014/10/02/egyeztetes_a_tisza-to_teli_vizszintjerol/full_commentlist/1#c24988633
Válasz erre: A Tisza-tó téli vízszintje 2014.
2014-11-05T20:40:35+01:00
2014-11-05T20:40:35+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Welcome on board :)
https://halesmas.blog.hu/2014/10/02/egyeztetes_a_tisza-to_teli_vizszintjerol/full_commentlist/1#c24759237
Válasz erre: A Tisza-tó téli vízszintje 2014.
2014-10-17T11:12:58+02:00
2014-10-17T11:12:58+02:00
neménvagyok
http://blog.hu/user/138051
Jól eltűntél!
https://halesmas.blog.hu/2011/04/15/horgaszokat_mentettek/full_commentlist/1#c24727389
Válasz erre: A vízbeborult horgász mesél
2014-10-14T10:37:08+02:00
2014-10-14T10:37:08+02:00
Boo
http://blog.hu/user/81535
Csónak eladó?
https://halesmas.blog.hu/2013/12/04/befagyott_645/full_commentlist/1#c23265789
Válasz erre: Befagyott
2014-06-13T20:21:57+02:00
2014-06-13T20:21:57+02:00
EBI
http://blog.hu/user/368428
Szia kedves Tisza-tavi horgásztárs!<br />
<br />
Hiányoznak az ez évi beszámolók,vagy rossz helyen keresem,esetleg nem voltál Mostanában poroszló környékén?<br />
<br />
Üdvözlettel:Viharmadár
https://halesmas.blog.hu/2013/12/04/befagyott_645/full_commentlist/1#c21327172
Válasz erre: Befagyott
2013-12-31T23:06:14+01:00
2013-12-31T23:06:14+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Köszönöm az idei (korlátozott számú) beszámolókat és boldog, sok horgászattal és természettel kapcsolatos élményt, kikapcsolódást kívánok!
https://halesmas.blog.hu/2013/10/05/alacsony_lesz_a_tisza-to_teli_vizszintje/full_commentlist/1#c20969509
Válasz erre: A Tisza-tó téli vízszintje 2013.
2013-11-06T23:24:07+01:00
2013-11-06T23:24:07+01:00
tthesz
http://blog.hu/user/829443
A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége a rekord szintű Tisza-tavi téli vízszint csökkentés felülvizsgálatát kéri a vidékfejlesztési minisztertől.<br />
<br />
Az 5.000 helyi horgászt képviselő szervezet kéri Dr. Fazekas Sándor minisztertől a Tisza-tavi téli vízszinttel kapcsolatos döntés felülvizsgálatát a természeti károsodás és halpusztulás veszélye miatt.<br />
<br />
A horgászok amiatt háborodtak fel, mert partszakasz tisztítás, iszap, kagyló eltávolítás, káros vízi növényzet irtás és egy standon magánberuházásban létesítendő csúszda alapozása miatt két önkormányzat és egy kikötő kérte és kapta meg 3 hét időtartamra a szokásostól 50 cm-el alacsonyabb vízszintet. A helyiek az értelmetlen károkozást akarják megelőzni. A csúszda alapozás más technológiával elvégezhető magasabb vízszintnél is, a strand területéről őszi hordalék, iszap, kagyló eltávolítást végezni oktalan dolog, a tavaszi áradás hordalékot, iszapot, kagylóhéjat rak le. Értelmetlen a novemberi vízinövényzet irtási terv is, erre az időszakra a vízi vegetáció már lerohad.<br />
<br />
A vízszint csökkentése során a tó medrében a hordalékkúpok elzárják a telelőhelyre vezető vándorlási útvonalakat, a halak így csapdába kerülnek, elpusztulnak.<br />
<br />
A Tisza-tó Natura 2000-es és részben ramsari terület, megőrzésére az állam kötelezettséget vállalt.<br />
<br />
A rekordméretű vízszintcsökkentés számos védett halfaj több ezer egyedének pusztulásához vezethet, több tízmilliós eszmei kárt okozva. Több tízmilliós forintos tényleges kár várható a nagytestű őshonos halak állományában is.<br />
<br />
A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 3, 5, 7. §-sa alapján kértük a vízügyi döntés felülvizsgálatát.<br />
<br />
Részletesebb információkért, a tiltakozó mintalevél letöltésért látogassátok meg honlapunkat.
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c20868282
Válasz erre: Bezdáni paprika
2013-10-22T19:06:59+02:00
2013-10-22T19:06:59+02:00
kingfisher60
http://blog.hu/user/724899
Szia, Hzizi!<br />
Érdeklődve olvastam a Kiss-féle paprikáról, lépéseket is tettem, hogy vegyek belőle, tán sikerül... És közben (sikerrel)beregisztráltam a honlapjukra, de nem látom, miért? Semmi nem változott azóta, ugyanaz a honlap, elérhetőség, stb... Tudsz erről mondani valamit? Meg, hogy hol lehetne venni a paprikájukból?<br />
Köszi előre!<br />
Szép napot, jó fogásokat, görbüljön a bot!
https://halesmas.blog.hu/2013/08/21/harcsa_885/full_commentlist/1#c20517218
Válasz erre: Harcsakaland
2013-09-01T14:07:37+02:00
2013-09-01T14:07:37+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Megérdemelted, gratulálok!
https://halesmas.blog.hu/2013/08/21/harcsa_885/full_commentlist/1#c20449225
Válasz erre: Harcsakaland
2013-08-22T13:44:42+02:00
2013-08-22T13:44:42+02:00
neménvagyok
http://blog.hu/user/138051
Gratulálok. Nagyon ritkák a posztok.
https://halesmas.blog.hu/2013/07/24/dunai_sullo/full_commentlist/1#c20345556
Válasz erre: Dunai süllő
2013-08-05T12:02:53+02:00
2013-08-05T12:02:53+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Gyönyörűen írtad le az akciót, nagyon tetszett.
https://halesmas.blog.hu/2013/05/28/idei_elso_389/full_commentlist/1#c19972313
Válasz erre: Idei első
2013-06-06T22:11:53+02:00
2013-06-06T22:11:53+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Köszönöm, hogy megosztottad tapasztalatodat. A természet kiszámíthatatlan vagy csak nem értjük. Tavaly a Tiszán volt hasonló helyzet a nyár közepén. A békés halak egyszerűen eltűntek a meleg pangó vízben, amikor a folyó szinte állt... Hajnalban sem, éjjel sem, fenéken és vízközt sem. Nem azt kérdezték a helyi erők sem egymástól hogy mi van a szákban, hanem hogy "kapásod volt-e mán"?
https://halesmas.blog.hu/2013/05/28/idei_elso_389/full_commentlist/1#c19972240
Válasz erre: Idei első
2013-06-06T21:58:00+02:00
2013-06-06T21:58:00+02:00
hillaby
http://blog.hu/user/47328
Most már csak bot nélkül sétálgatok le a partra, hátha látok valamit. De nem.
https://halesmas.blog.hu/2013/05/28/idei_elso_389/full_commentlist/1#c19972235
Válasz erre: Idei első
2013-06-06T21:57:22+02:00
2013-06-06T21:57:22+02:00
hillaby
http://blog.hu/user/47328
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/05/28/idei_elso_389?fullcommentlist=1#c19935032" class="reply_nick_360656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19935032 );">@Paduc</a>: Hát a Nagybudapesti az tényleg bukta volt idén. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni!
https://halesmas.blog.hu/2013/05/28/idei_elso_389/full_commentlist/1#c19935032
Válasz erre: Idei első
2013-05-31T20:44:58+02:00
2013-05-31T20:44:58+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Gratulálok! Én decemberben kiváltottam a pakszust, de itt a "Nagybudapesti" szakaszon szinte csak betliztem néhány bugyli harcsával, keszeggel. Hamarosan örülni kell a gébeknek is :(<br />
<br />
Másfél hónapja a Tiszaörvényen kellene ritkítanom az állományt, de a vízjárás, majd a munkám miatt még nem jutottam el a paradicsomba. Így az eceteshal beszámoló is késik, elnézést kérek!
https://halesmas.blog.hu/2013/05/10/misi_243/full_commentlist/1#c19815249
Válasz erre: Misi
2013-05-22T09:42:40+02:00
2013-05-22T09:42:40+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/05/10/misi_243?fullcommentlist=1#c19792689" class="reply_nick_602734" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19792689 );">@süllőcske</a>: Egyetértek :-)<br />
Mint a hétvégén kiderült Misi legalább annnyira szereti a halat mint én :-)
https://halesmas.blog.hu/2013/05/10/misi_243/full_commentlist/1#c19792689
Válasz erre: Misi
2013-05-18T11:01:40+02:00
2013-05-18T11:01:40+02:00
süllőcske
http://blog.hu/user/602734
Tapasztalásból mondhatom, olyan lelkes pícés mellett, aki enni is szereti a halat, boldog lehet egy, vagy több macsek. (nem mintha arra bíztatnálak, hogy külön a cica táplálására horgásszál)<br />
A mi cicáink mindig imádták a halat, és gyönyörűek, egészségesek voltak mindig is.<br />
A család főhorgásza és a macska között titkos kommunikáció születik, melynek lényege a szépséges állatka kérelme és kitüntető bizalma a néki járó friss halrészecskék függvényében.
https://halesmas.blog.hu/2013/05/10/misi_243/full_commentlist/1#c19759110
Válasz erre: Misi
2013-05-13T13:06:31+02:00
2013-05-13T13:06:31+02:00
Enchantée
http://blog.hu/user/332897
Végre életjel felőled! :)<br />
Nagyon helyes a fiatalság minden tagja! ;)
https://halesmas.blog.hu/2013/05/10/misi_243/full_commentlist/1#c19746814
Válasz erre: Misi
2013-05-11T00:55:58+02:00
2013-05-11T00:55:58+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Legalább lesz egy igazi horgász a családban :)<br />
<br />
A "letartóztatott" Misi macska anyja Kormi sok szakmát megtanulhatott Tengerész mellett, de a halfogás inkább ösztönből jön majd!
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c19709073
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-05-06T19:18:28+02:00
2013-05-06T19:18:28+02:00
Advocatus Diaboli
http://blog.hu/user/188324
"Szögedi gyerökként" csak annyit fűznék hozzá: a süllő nem halászlébe való. A régi szögedi halászok szerint a halászlé szentháromsága: ponty, harcsa, kecsege. Jó, tudom, kecsege már nem nagyon van 8-( <br />
Egyébként én sajnos nem tudom elkészíteni, de jóatyám, aki kiválóan tud tiszai típusú halászlét készíteni (és ezt a Pecalista egyik találkozóján is bizonyította néhány évvel ezelőtt) egy szegedi halásztól a vízparton a csónak szélén tanulta meg az igazi tiszai halászlé főzését. Én tehát _tudom_ milyen az igazi szegedi halászlé. Na a fater nem szokta menet közben kikapkodni a nagyobb csontdarabokat és nem használ botmixert sem. Csak egy levesszűrőn passzírozza a halat. <br />
Az ő titkos receptjéhez hozzátartozik, hogy halászlét csak friss folyami halból, és lehetőleg vegyesből. A ponty ées harcsa alapvető. Ezeknek az apróléka, feje, farka mehet az alaplébe. Ezen kívül ha van, akkor apróhalat, keszeget, kárászt mindig tesz bele. Az alaplének az a titka, hogy minél többféle halból készüljön. De nem való bele sem a süllő, sem a csuka.
https://halesmas.blog.hu/2013/03/08/boldog_nonapot_kivanunk_994/full_commentlist/1#c19421288
Válasz erre: Boldog Nőnapot kívánunk!
2013-03-31T19:38:52+02:00
2013-03-31T19:38:52+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
kellemes nyulat a halasoknak!
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c19355005
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-03-24T08:26:35+01:00
2013-03-24T08:26:35+01:00
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c19331182" class="reply_nick_131447" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19331182 );">@Zuzuka</a>: Szerintem tetszeni fog, nem csak a halas dolgok. Még a borítója sem hétköznapi.
https://halesmas.blog.hu/2010/11/15/csukaporkolt/full_commentlist/1#c19347428
Válasz erre: Csukapörkölt - konyhában főzve
2013-03-22T20:10:53+01:00
2013-03-22T20:10:53+01:00
nyanyus
http://blog.hu/user/136378
Hát ez az. A szag. Én nem vagyok finnyás, de penetránsan büdös volt, amíg főtt. 3 db csukát csináltam meg. Mindegyiknek levágtam a fejét és uszonyait, beírdaltam és a fenn említett módon lett belőle pörkölt. Az egész lakás bűzlött és kissé az enyhe rosszullét kerülgetett. Jelenleg kinn van a lépcsőházban és hűl. Mitől ilyen büdös?????????
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c19331182
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-03-21T09:29:02+01:00
2013-03-21T09:29:02+01:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c19252864" class="reply_nick_686649" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19252864 );">@budai fellegvár</a>: köszi, megtekintem:)
https://halesmas.blog.hu/2013/03/08/boldog_nonapot_kivanunk_994/full_commentlist/1#c19331159
Válasz erre: Boldog Nőnapot kívánunk!
2013-03-21T09:27:20+01:00
2013-03-21T09:27:20+01:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
csatlakozom az előttem szólóhoz, boldog hzizit!<br />
és köszi!<br />
rohan az élet...
https://halesmas.blog.hu/2013/03/08/boldog_nonapot_kivanunk_994/full_commentlist/1#c19261001
Válasz erre: Boldog Nőnapot kívánunk!
2013-03-14T13:29:16+01:00
2013-03-14T13:29:16+01:00
Enchantée
http://blog.hu/user/332897
Neked meg így utólag is boldog Zizi napot! :)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c19252864
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-03-13T13:59:43+01:00
2013-03-13T13:59:43+01:00
Egy nagyon jó szakácskönyvre hívnám fel a figyelmet, ilyeneket találtam benne:Hideg balatoni fogas,hideg tok vagy harcsa,hideg kecsege,süllőszeletek vajban uborkával,egészben sült ponty,gombás fogas csőben sülve, stb. A címe: A magyar úri család konyhája (Podruzsik Béla)bookline, polc.hu. Érdemes kézbe venni.
https://halesmas.blog.hu/2012/12/11/2012_december_986/full_commentlist/1#c18876522
Válasz erre: 2012. December
2013-01-23T01:42:04+01:00
2013-01-23T01:42:04+01:00
Téltábornok
http://blog.hu/user/769096
Hát komolyan mondom, tényleg! Én is annak képzeltem magam nemrég,jól meg is fázott a derekam! Te ezt mivel szoktad kezelni? Orvoshoz csak nem mennék!
https://halesmas.blog.hu/2013/01/22/a_feeder_botos_horgaszat/full_commentlist/1#c18874870
Válasz erre: A feeder botos horgászat
2013-01-22T20:54:39+01:00
2013-01-22T20:54:39+01:00
Novi1
http://blog.hu/user/110782
respect, mert megérdemlik...<br />
sikereket ;)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18837164
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-19T02:23:46+01:00
2013-01-19T02:23:46+01:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Ha van szűrés/passzírozás, de nem nagylyukú szűrőn, akkor vélhetően mindkét tábor el tudja fogadni a végeredményt. A vissazmaradó pépet ki szoktuk dobni. A pépszerű "halászlé" tényleg egy másik műfaj. Ősszel ettem erősen zöldségeltet (édes kaliforniai paprikát turmixolhattak bele) is egy pesti étteremben, na, az különösen borzalmas volt.<br />
Szerintem a korrektül elkészített alaplé legnagyobb haszna a fagyaszthatóság, elsősorban a vendéglátóhelyeken, de otthon is - igen gyorsan el lehet készíteni vele elfogadható hallevet, hiszen nem mindig áll rendelkezésre többféle hal a főzéshez.
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18798821
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-14T13:11:41+01:00
2013-01-14T13:11:41+01:00
frunci
http://blog.hu/user/101117
Az ecetes hal.<br />
<br />
A recept sokszorosan kipróbált, és Kovács Lajos barátom szerint ősi csallóközi recept.<br />
<br />
Tehát:<br />
30 szelet halhoz:<br />
4,8 l víz,<br />
7 dl 10 %-os ecet<br />
7 kanál cukor<br />
<br />
Az alábbi fűszerekkel össze kell forralni:<br />
egészbors, koriander, mustármag, babérlevél, csipet majoranna.<br />
<br />
Forrón kell ezzel a páccal leönteni a rántott halat, amelyet úgy kell elhelyezni egy megfelelő méretű edényben, hogy minden réteg hal közé egy réteg felkarikázott vöröshagyma kerüljön.<br />
<br />
A recept 30 szelet halhoz készült, de természetesen arányaiban csökkenthető.
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18766257
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-10T10:13:56+01:00
2013-01-10T10:13:56+01:00
süllőcske
http://blog.hu/user/602734
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c18751362" class="reply_nick_274848" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18751362 );">@MárK</a>: Nagyjából egyetértek veled.<br />
A posztban szereplő ételt tönkretette a botmixer, ez világos. A szűrés jó. <br />
Ha van kedvetek, olvassátok el a Pásztortűz blogon a Dunán innen, Tiszárúl című írásomat. Szegedi vagyok, sok-sok halas tapasztalattal.
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18751362
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-08T17:43:30+01:00
2013-01-08T17:43:30+01:00
MárK
http://blog.hu/user/274848
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c18751293" class="reply_nick_47328" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18751293 );">@hillaby</a>: Én is a színtiszta lé miatt szeretem a szűrtet, de kizárólag levesen. Valahogy van ettől egy letisztultsága az egésznek, attól függetlenül, hogy zöldségeket, ikrát, tejet rakok bele ugyanúgy a filékkel együtt. A sűrű az én ízlésemnek nem hallé, bár a saját családomon belül is van, aki arra esküszik! A gyerkőcnek még 1-2 év, és pont azért fog majd menni, hogy valaki elvigye a botját! :)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18751293
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-08T17:34:28+01:00
2013-01-08T17:34:28+01:00
hillaby
http://blog.hu/user/47328
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c18751246" class="reply_nick_274848" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18751246 );">@MárK</a>: A szűréstől több lesz a lé, én azért alkalmazom. Szoktam dunait is főzni, de a gyereknek abban túl sok az "anyag". Egyébként imádja a halászlét, ebben szerintem eltér kortársai többségétől. Kár, hogy horgászni (még) nem szeret annyira, főleg, mióta a múltkor a Dunán egy hal el akarta vinni a botját.
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18751246
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-08T17:27:55+01:00
2013-01-08T17:27:55+01:00
MárK
http://blog.hu/user/274848
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c18714816" class="reply_nick_47328" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18714816 );">@hillaby</a>: Szerintem igen! Utána néztem kicsit, és ahol bármilyen fajta szűrés van az elkészítés során, azt tiszai jellegűnek írják. A dolog szépsége, hogy néhol odabiggyesztik, hogy minél inkább haladunk vissza az időben, annál inkább lesz a "tiszai" halászlé is "dunai", egyszerűbb elkészítésű. :) Mondjuk logikus is, az igazi régi magyar halászok sem gondolkodtak szerintem szűrögetéseken. Hal+folyóvíz+valami fűszer a bográcsba és fel a tűzre. És milyen szép is lehetett az egész! :)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18722833
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-06T20:55:03+01:00
2013-01-06T20:55:03+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Hzizi, egy posztot talán megérne az ecetes hal is. <br />
<br />
Kuriózum. Úgy tudom (lehet hogy tévesen), hogy csak Baja környékén és a Csallóközben, Szigetközben (vagyis Győr környékén) ismert. Ott annyira elfogadott, hogy ABC üzletekben kimérve kapható!<br />
<br />
Laikusok kedvéért: ez nem azonos a ruszlival, bár hasonló. Tengeri hal helyett leginkább dévér, újabban busa úszik a hagymás lében, ami lágyabb, selymesebb mint a hagyományos ruszli.<br />
<br />
Ha érdekel, szívesen leírom a receptet, aki sok keszeget fog, áldani fog érte :)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18722779
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-06T20:49:47+01:00
2013-01-06T20:49:47+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Tisztelt hozzászólók!<br />
<br />
Ha százszor ennyien olvasnák a blogot, egy elég ronda kirekesztő oldalon találnánk magunkat. <br />
<br />
Milyen alapon? Az étkezési szokásokból kiindulva mindenki a maga megszokott ízeihez ragaszkodva alkotna véleményt. Ez nem baj, de a másikat már az ördögtől valónak tartaná...<br />
<br />
Én győri gyerek (már túl a rövidnadrágos koron :) vagyok, tehát nem kell falhoz állítani, ha dunai halászléről van szó. Viszont áprilistól októberig egy tiszai úszóházban élek (és PC-n dolgozom) így nem idegen tőlem ez a halászlé sem. <br />
<br />
Sőt!
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18714816
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-05T20:59:08+01:00
2013-01-05T20:59:08+01:00
hillaby
http://blog.hu/user/47328
<a href="http://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle?fullcommentlist=1#c18710660" class="reply_nick_274848" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18710660 );">@MárK</a>: Pontosan így csinálom én is. Vajon a passzírozás nélkül készült, csak szűrt halászlé is szegedi-e?
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18710660
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-05T11:08:32+01:00
2013-01-05T11:08:32+01:00
MárK
http://blog.hu/user/274848
BUÉK! Érdekes, én is az igazi leves hallevet preferálom, mégis inkább a fentiekhez hasonlóan készítem el! A pépes, főzelékes állag nekem sem jött be soha. <br />
Az én bevált receptem: <br />
Először lefilézem a halakat, besózom és félrerakom a filéből készült szeleteket. Az alaplevet felrakom hagyma,és csak a leeső részekből (fej, gerinc, farok,úszók). Ezt mindenféle ízesítés nélkül 1 órát főzöm, majd leszűröm. Az állaga tökéletesen folyékony,igazi leves. A leszűrt levet újra forralom, forrásnál hozzá teszem a paprikát, sót, és a félretett halszeleteket. 10 perc és kész. Tökéletesen leves halászlé, mindenféle sallang nélkül, benne a filéből metszett szín hús szeletekkel. Próbáljátok ki, ha van kedvetek, én jó ideje csak így készítem!
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18701231
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-04T09:16:07+01:00
2013-01-04T09:16:07+01:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
Senkit meg nem bántva én is azt mondom, hogy minden hallé lehet jó, de turmixolástól <br />
egy teljesen (számomra) oda nem illő sűrítményes íze lesz a lének, aminek szerintem semmi köze<br />
nincs egy jóízű bajaihoz. Mondom: a két lé (pedig ugyan azokat az alapanyagokat használtam)<br />
ízben (jó, állagban is de most nem az a kérdés) szinte teljesen különböző.<br />
A szétmarcangolt halhús (meg enyv, stb. ) egy <br />
olyan markáns ízt ad a lének ami egyáltalán nincs a bajai módon főzött - nekem tetsző - <br />
frissnek tűnő lében.<br />
Ezután is megeszem egy jó szegedit, de számomra nem az a halászlé.
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18700204
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-03T23:50:13+01:00
2013-01-03T23:50:13+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
B.Ú.É.K.<br />
<br />
Szokás kérdése, de a botmixer durva volt :)
https://halesmas.blog.hu/2013/01/02/tiszai_halaszle/full_commentlist/1#c18686048
Válasz erre: Tiszai halászlé
2013-01-03T10:37:58+01:00
2013-01-03T10:37:58+01:00
hillaby
http://blog.hu/user/47328
BÚÉK! Én nem szoktam passzírozni, hanem csak leszűröm, és botmixerrel se pusztítom a földi maradványokat. Így nem sűrű a halászlé, ellenben finom. Persze a szűrés miatt tiszai, ha jól sejtem.
https://halesmas.blog.hu/2009/12/23/halaszle_egyszeruen/full_commentlist/1#c18638634
Válasz erre: Karácsonyi halászlé gyorsan
2012-12-26T15:19:56+01:00
2012-12-26T15:19:56+01:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
szia Zizi! megfőzetem én is, hamarosan posztolom. finom lett, köszönöm!
https://halesmas.blog.hu/2010/03/04/tepsis_sullo_tejszines_ontettel/full_commentlist/1#c18574054
Válasz erre: Tepsis süllő tejszínes öntettel
2012-12-17T19:29:28+01:00
2012-12-17T19:29:28+01:00
mortiangie
http://blog.hu/user/759050
Ezt fogom elkészíteni karácsonykor. Finomnak tűnik :)
https://halesmas.blog.hu/2012/12/11/2012_december_986/full_commentlist/1#c18543116
Válasz erre: 2012. December
2012-12-13T23:26:14+01:00
2012-12-13T23:26:14+01:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Igazi megszállott horgász vagy!
https://halesmas.blog.hu/2012/11/26/a_dobas_orome/full_commentlist/1#c18440553
Válasz erre: A dobás öröme
2012-12-01T12:04:09+01:00
2012-12-01T12:04:09+01:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Ezért kár olyan messzire menni...<br />
Battán is megvan a dobás öröme, aztán beülsz valamelyik csárdába és következik a(z afrikai) harcsapaprikás öröme. :)
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18390044
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-26T12:33:34+01:00
2012-11-26T12:33:34+01:00
GG590227
http://blog.hu/user/749901
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18361666" class="reply_nick_53264" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18361666 );">@gatsy</a>: kisspaprika@neobee.net
https://halesmas.blog.hu/2010/11/15/csukaporkolt/full_commentlist/1#c18379959
Válasz erre: Csukapörkölt - konyhában főzve
2012-11-24T21:19:30+01:00
2012-11-24T21:19:30+01:00
dobozos001
http://blog.hu/user/687166
Üdv.! Mindenkit!<br />
Egy kicsit munkaigényesebb,de az igazi ez!:<br />
A csukának a bőrét is eltávolítom,azaz---(megnyúzom),mert intenzív illata már-már szagnak nevezhető.(csókolózás 1hét szünet)A fej az uszonyok levágandók!A megtisztított halat 2-3mm sűrűségben beirdalom mindkét oldalán!(AZ y szálkák "eltűnnek"mint a filében.)Majd felszelem más pörköltekhez hasonló méretre.Az elkészített halat lesózom őrlök rá borsot 2-3 gerezd fokhagymát rányomok a préssel,majd 2 teáskanál mustárt is teszek rá.Az egészet átforgatom és egy estére be a hűtőbe "pácolódni"(lehet ízlés szerint még fűszerezni,nekem ennyi pont elég)Pörköltalap mint máskor.A vöröshagyma üvegesedése után a halszeleteket beletesszük és kissé megkapatjuk a külsejét(hirtelen intenzív hőmérsékleten nagyon keverve)Ez összetartja a szeleteket a pörkölt főzése közben!Aki ezt kihagyja az szememben a "kontár"kategóriába tartozik.A pörköltet bő lével készítjük!Az utolsó,de fontos mozzanat a zaft készre hangolása.A lét kiszedjük hozzáadjuk a tejfölt ízlésnek megfelelően.Turmix,esetleg haldarabok a megfelelő sűrűség elérése után lé vissza.Egy kis készre rotyogtatás után tálalható!<br />
A leírás olyanoknak szól,akik az alapokkal tisztában vannak!---Kb így!: ez egy fejedelmi étel!<br />
A csuka "megnyúzása":Az alsó állkapocsnál felkötjük(horgászok szájbilinccsel is megtehetik)A fej körül a kopoltyúk vonalát követve éles késsel bemetszük a bőrt.Egy jó kombifogóval megfogjuk és kefelé húzzuk vigyázva,mert itt-ott a rátapadt hús szakadhat.Ott egy kicsit éles késsel segítünk elválnia!A bőr a pikkelyekkel együtt lejön és gyönyörű színű hús marad!<br />
A csuka "megnyúzása"
https://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol/full_commentlist/1#c18363088
Válasz erre: Olajos hal kárászból
2012-11-22T15:05:08+01:00
2012-11-22T15:05:08+01:00
gambas
http://blog.hu/user/56631
<a href="http://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol?fullcommentlist=1#c18351217" class="reply_nick_602734" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18351217 );">@süllőcske</a>: köszi a segítséget. kipróbálom.
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18361666
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-22T12:26:14+01:00
2012-11-22T12:26:14+01:00
gatsy
http://blog.hu/user/53264
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18286847" class="reply_nick_6407" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18286847 );">@ot002</a>: jaja, engem is érdekelne, édes is, erős is
https://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol/full_commentlist/1#c18351257
Válasz erre: Olajos hal kárászból
2012-11-20T23:49:54+01:00
2012-11-20T23:49:54+01:00
süllőcske
http://blog.hu/user/602734
Még annyit, hogy a "valódi" olajoshal így készül:<br />
A halat sózzuk pár órát, leöblítjük, leszárítjuk.<br />
Dróthálóban kb egy percre(ez függ a halak méretétől) forró olajba merítjük, kiemeljük,lecsöpögtetjük. Üvegekbe tesszük szorosan, felöntjük lehetőleg olívaolajjal. Kidunsztoljuk.(Tehát nem főzzük)<br />
Ezután jön az érlelés,melynek során az olajban lévő savak átjárják a halat, és megpuhítják a csontokat.<br />
Ez legalább fél év. Minél érettebb, annál finomabb.<br />
A 2-3 éves az igazi.<br />
Hát, be kell speizolni...
https://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol/full_commentlist/1#c18351217
Válasz erre: Olajos hal kárászból
2012-11-20T23:37:09+01:00
2012-11-20T23:37:09+01:00
süllőcske
http://blog.hu/user/602734
Klassz. Szoktam én is. Úgy is, hogy üvegekbe teszem, majd a kuktába, nyakig vízben. Úgy eláll igen sokáig. Szerintem a kömény jó fűszere. Tetszik kis garam masalával is.<br />
Tiszai busa is jól bevált, balin is.<br />
<a href="http://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol?fullcommentlist=1#c18339225" class="reply_nick_56631" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18339225 );">@gambas</a>: Az különösen finom csemege. Melegfüstölőmben kis lángon előfüstölöm, tíz percig, kiszellőztetem, majd a továbbiakban ugyanaz következik, mint a normálnál. Ilyet csukából csináltam a legfinomabbat.
https://halesmas.blog.hu/2010/09/09/olajos_hal_karaszbol/full_commentlist/1#c18339225
Válasz erre: Olajos hal kárászból
2012-11-19T15:47:44+01:00
2012-11-19T15:47:44+01:00
gambas
http://blog.hu/user/56631
Ennek a módszernek iegészítéseként nem ismersz olyan megoldást, ahol a halat előfüstölik és utána megy az olajfürdőbe?<br />
gambas
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18286847
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-13T11:24:48+01:00
2012-11-13T11:24:48+01:00
ot002
http://blog.hu/user/6407
Látom elég nagy mennyiségben gyártják, esetleg lehet ezt Magyarországon is kapni kereskedelmi forgalomban vagy piacon valahol?
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18248185
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-08T18:04:47+01:00
2012-11-08T18:04:47+01:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18245542" class="reply_nick_85695" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18245542 );">@Hepci</a>: igaz, rendeltem is 1 kilót:)<br />
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18246622" class="reply_nick_241759" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18246622 );">@hzizi</a>: szeretem mikor válaszolsz:DD
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18246622
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-08T14:31:32+01:00
2012-11-08T14:31:32+01:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
az ár hasonló, édes és erős paprikát árusítanak.
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18245542
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-08T12:43:32+01:00
2012-11-08T12:43:32+01:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18239452" class="reply_nick_131447" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18239452 );">@Zuzuka</a>: hát, nem kell belőle tonnaszám... inkább drága legyen, mint szar...
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18239452
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-07T19:02:01+01:00
2012-11-07T19:02:01+01:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika?fullcommentlist=1#c18232447" class="reply_nick_85695" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18232447 );">@Hepci</a>: ez engem is érdekelne, itt Eger környékén elég drága, 2.900-ért hallottam hétvégén. nem sok az egy kicsit?
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18232447
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-07T00:14:37+01:00
2012-11-07T00:14:37+01:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Mennyiért adják a paprikát és milyen változatok vannak minőségben és/vagy csípősségben?
https://halesmas.blog.hu/2012/11/06/bezdani_paprika/full_commentlist/1#c18230241
Válasz erre: Bezdáni paprika
2012-11-06T18:48:23+01:00
2012-11-06T18:48:23+01:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
szia Hzizi! ez jól néz ki, biztos finom is (bólogat)
https://halesmas.blog.hu/2012/10/12/dunai_peca/full_commentlist/1#c18091340
Válasz erre: Dunai peca
2012-10-19T21:49:07+02:00
2012-10-19T21:49:07+02:00
Novi1
http://blog.hu/user/110782
respect...
https://halesmas.blog.hu/2012/10/12/dunai_peca/full_commentlist/1#c18048453
Válasz erre: Dunai peca
2012-10-15T01:56:45+02:00
2012-10-15T01:56:45+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Ezeket a hangulatos horgászélményeket hiányoltam az utóbbi időben. Köszönet a beszámolómért, várom a hasonlókat a vízleeresztésről is :)
https://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol/full_commentlist/1#c17838502
Válasz erre: Kárászok a Bajai-csatornából
2012-09-18T17:09:05+02:00
2012-09-18T17:09:05+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol?fullcommentlist=1#c17771375" class="reply_nick_53264" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17771375 );">@gatsy</a>: néha érzek késztetést, hogy horgászati témájú posztot is írjak, de pecás blogot nem akarok indítani. Néha próbálok fotózni...<br />
Arra jutottam, hogy ha egyedül vagyok (és többnyire így van), nem lehet látványos képet készíteni úgy, hogy ne ártson a halnak és a gép se legyen veszélyben. Persze, lehet, hogy ügyetlen vagyok, de sok "szép" képtől hányingerem van, mivel tudom, hogy azokhoz a süllők vagy sügerek nagy eséllyel kint voltak percekig a tűző napon, mielőtt "kíméletesen" visszatették őket az emelkedett lelkű C&R horgásztársak.
https://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol/full_commentlist/1#c17818703
Válasz erre: Kárászok a Bajai-csatornából
2012-09-15T23:02:55+02:00
2012-09-15T23:02:55+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Írásodat ismét öröm volt olvasni.
https://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol/full_commentlist/1#c17771375
Válasz erre: Kárászok a Bajai-csatornából
2012-09-11T11:14:10+02:00
2012-09-11T11:14:10+02:00
gatsy
http://blog.hu/user/53264
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol?fullcommentlist=1#c17725050" class="reply_nick_85695" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17725050 );">@Hepci</a>: +1<br />
<br />
Mivel kábelszolgáltatót váltottunk és lett két horgászvadász csatornánk, a múltkor én is pont azon gondolkoztam, hogy egy ilyen fotószessön közben/után, mennyi hal döglik bele a nagy kíméletességbe...
https://halesmas.blog.hu/2012/09/04/karaszok_a_bajai-csatornabol/full_commentlist/1#c17725050
Válasz erre: Kárászok a Bajai-csatornából
2012-09-05T13:03:06+02:00
2012-09-05T13:03:06+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Sose bánkódj, Zizi, ha nincs elég fotód!<br />
Volt szerencsém látni néhány C&R akciót kísérő fotózást... annál az is jobb a halnak, ha azonnal fejbe b*sszák...
https://halesmas.blog.hu/2012/08/27/augusztus_288/full_commentlist/1#c17658814
Válasz erre: Augusztus
2012-08-29T16:22:02+02:00
2012-08-29T16:22:02+02:00
Flugos furgonos
http://blog.hu/user/547493
A Duna az "Érdi köveknél" sem ad halat. ár én inkább a "lépcsöshőz" járok de ott is némaság van. :-(
https://halesmas.blog.hu/2012/08/27/augusztus_288/full_commentlist/1#c17656753
Válasz erre: Augusztus
2012-08-29T13:40:26+02:00
2012-08-29T13:40:26+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Egyre érdekesebb, ami a Dunán tapasztalható süllőügyben... bár van egy hely, ahol mindig fogni szoktam... kb. 2 éve nem merek odamenni, nehogy le kelljen számolni az utolsó illúzióval is... :)
https://halesmas.blog.hu/2012/08/27/augusztus_288/full_commentlist/1#c17650170
Válasz erre: Augusztus
2012-08-28T18:13:13+02:00
2012-08-28T18:13:13+02:00
MárK
http://blog.hu/user/274848
Gyönyörű a táj a képeken. Viszont sajnos hasonlóan eseménytelen volt az elmúlt pár hónap (sőt, eddig szinte az egész idei év) a Duna délebbi szakaszain is.
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17640283
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-08-27T16:14:44+02:00
2012-08-27T16:14:44+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518?fullcommentlist=1#c17634952" class="reply_nick_360656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17634952 );">@Paduc</a>: köszönöm a kedvességed, sajnos kevés halas dolog történt velem mostanában, de najd igyekszem :-)
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17634952
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-08-26T22:33:33+02:00
2012-08-26T22:33:33+02:00
Paduc
http://blog.hu/user/360656
Sajnálom, hogy szünetelteted a blogot, de nyilván okod van rá, ugyanis többen örömmel olvastuk. <br />
<br />
Remélem folytatod, amihez sok sikert és jó egészséget kívánok!
https://halesmas.blog.hu/2009/05/27/villantok_halszajban/full_commentlist/1#c17575128
Válasz erre: Támolygó kanalak csukaszájban
2012-08-18T22:40:19+02:00
2012-08-18T22:40:19+02:00
dryanal
http://blog.hu/user/194139
jó képek lettek
https://halesmas.blog.hu/2012/07/27/erdi_halaszlefozes/full_commentlist/1#c17498019
Válasz erre: Érdi halászléfőzés
2012-08-08T09:35:56+02:00
2012-08-08T09:35:56+02:00
hajdulaszlo (törölt)
http://blog.hu/user/735198
Most azt nem értem, hogy Pesten a Szegedi halászcsárda miért bajai bográcsot tett ki cégérnek?
https://halesmas.blog.hu/2012/07/27/erdi_halaszlefozes/full_commentlist/1#c17468277
Válasz erre: Érdi halászléfőzés
2012-08-03T16:38:40+02:00
2012-08-03T16:38:40+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
klassz, biztos finom lett! jó buli lehetett, megint egy hónappal később tudom meg....:P
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17468250
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-08-03T16:34:20+02:00
2012-08-03T16:34:20+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
hzizi, jól néztek ki, melyik vagy Te?:))
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17413324
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-07-27T12:17:06+02:00
2012-07-27T12:17:06+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518?fullcommentlist=1#c17378278" class="reply_nick_85695" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17378278 );">@Hepci</a>: Már volt Július elején, mindjárt teszek fel pár fotót.
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17378278
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-07-23T13:04:16+02:00
2012-07-23T13:04:16+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
OFF<br />
Lesz idén is halléfőző verseny Érden? Mikor?
https://halesmas.blog.hu/2012/07/13/gy_1518/full_commentlist/1#c17357789
Válasz erre: Gyógyiszap
2012-07-20T10:20:18+02:00
2012-07-20T10:20:18+02:00
Enchantée
http://blog.hu/user/332897
Látom jól a fejedre nőtt a fiad, pedig Te sem vagy aprócska! :)<br />
És puhább, selymesebb lett a bőrötök a kezelés után? ;)
https://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula/full_commentlist/1#c17200483
Válasz erre: Júniusi kánikula
2012-07-12T08:57:39+02:00
2012-07-12T08:57:39+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula?fullcommentlist=1#c17151478" class="reply_nick_113286" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17151478 );">@ildsisy</a>: szegények! esélyük sincs...<br />
nagyon kellett már ez az eső és lehülés, itt a Bükkben kiszáradtak a vízesések, a patakon is átérek száraz bokával:(
https://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula/full_commentlist/1#c17151478
Válasz erre: Júniusi kánikula
2012-07-07T19:05:04+02:00
2012-07-07T19:05:04+02:00
ildsisy
http://blog.hu/user/113286
A halak nem kapnak oxigént a rég óta tartó melegben, a víz nagyon meleg, múltkor a Balcsin Fürednél, döglött halak úsztak a part közelben, Siófoknál is, és Keszthelynél is. Nem csak angolnák voltak, más halak is. :(
https://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula/full_commentlist/1#c17145678
Válasz erre: Júniusi kánikula
2012-07-06T15:34:25+02:00
2012-07-06T15:34:25+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula?fullcommentlist=1#c17144087" class="reply_nick_332897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17144087 );">@Enchantée</a>: :))) biztos nyaral...
https://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula/full_commentlist/1#c17144087
Válasz erre: Júniusi kánikula
2012-07-06T12:25:22+02:00
2012-07-06T12:25:22+02:00
Enchantée
http://blog.hu/user/332897
Zizi, lapozzál már a naptárban! ;)
https://halesmas.blog.hu/2012/05/23/vacsi_46/full_commentlist/1#c17070325
Válasz erre: Vacsi: sült hal újkrumplival
2012-06-25T18:15:10+02:00
2012-06-25T18:15:10+02:00
Zuzuka
http://blog.hu/user/131447
ideje volt benéznem:) nagyon fini, jöhet!!!
https://halesmas.blog.hu/2012/06/20/juniusi_kanikula/full_commentlist/1#c17056009
Válasz erre: Júniusi kánikula
2012-06-23T14:33:23+02:00
2012-06-23T14:33:23+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Van már ilyened: "The Versatile Blogger"? Olyan kis zöld címke ;-)
https://halesmas.blog.hu/2011/06/10/csigapori/full_commentlist/1#c17039738
Válasz erre: Csiga
2012-06-21T09:09:16+02:00
2012-06-21T09:09:16+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
<a href="http://halesmas.blog.hu/2011/06/10/csigapori?fullcommentlist=1#c16975989" class="reply_nick_734491" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16975989 );">@vadgoc</a>: Nehéz kérdés... Szerintem súlyra nem veszít sokat, vagyis a hély meg a bélrendszer nem számottevő, a nedvességéből veszíthet, de mivel vízben tisztítod, előfőzöd, ezt nehéz megítélni.
https://halesmas.blog.hu/2012/05/23/vacsi_46/full_commentlist/1#c16999494
Válasz erre: Vacsi: sült hal újkrumplival
2012-06-15T17:29:26+02:00
2012-06-15T17:29:26+02:00
MárK
http://blog.hu/user/274848
Hát összecsorgott... Szerintem egyébként is mindig a legegyszerűbb a legfinomabb. Múltkor a Duna parton alufóliába tekert friss folyami keszeg simán sózva, héjában sült krumplival, hagymával sütve, friss kenyérrel fogyasztva. Természetesen minden tábortűzön. Utánozhatatlan ízek...
https://halesmas.blog.hu/2012/05/30/merzse_mocsar_lett_a_tobol/full_commentlist/1#c16986485
Válasz erre: Merzse: mocsár lett a tóból
2012-06-14T00:50:34+02:00
2012-06-14T00:50:34+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Már szinte minden magyar tudja, mi az, hogy törzsanyag... :D<br />
Érdekes írás volt, még sok ilyet, ha ráérsz gyűjtögetni!
https://halesmas.blog.hu/2011/06/10/csigapori/full_commentlist/1#c16975989
Válasz erre: Csiga
2012-06-12T19:32:34+02:00
2012-06-12T19:32:34+02:00
vadgoc
http://blog.hu/user/734491
Üdv hzizi! Tetszik az írásod!! Azt szeretném kérdezni,hogy : pl:10 kilo csigábol mennyi ehető rész marad meg? (hány százaléka) Válaszod előre is köszi!! :)
https://halesmas.blog.hu/2012/05/30/merzse_mocsar_lett_a_tobol/full_commentlist/1#c16904850
Válasz erre: Merzse: mocsár lett a tóból
2012-06-05T09:46:25+02:00
2012-06-05T09:46:25+02:00
AzHofi
http://blog.hu/user/54822
Én pedig csípősebb hangnemben írtam a kelleténél, elnézést kérek.
https://halesmas.blog.hu/2012/05/30/merzse_mocsar_lett_a_tobol/full_commentlist/1#c16904261
Válasz erre: Merzse: mocsár lett a tóból
2012-06-05T08:26:47+02:00
2012-06-05T08:26:47+02:00
hzizi
http://blog.hu/user/241759
<a href="http://halesmas.blog.hu/2012/05/30/merzse_mocsar_lett_a_tobol?fullcommentlist=1#c16902154" class="reply_nick_54822" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16902154 );">@AzHofi</a>: Bár nem teljesen értek egyet, az olvasó kérése parancs. :-)<br />
Azért megjegyezném: ez nem egy tudományos igényességgel készült (diploma) munka, hanem egy egyszerű blogbejegyzés.
https://halesmas.blog.hu/2012/05/30/merzse_mocsar_lett_a_tobol/full_commentlist/1#c16902154
Válasz erre: Merzse: mocsár lett a tóból
2012-06-04T21:02:02+02:00
2012-06-04T21:02:02+02:00
AzHofi
http://blog.hu/user/54822
Mondjuk ha a szerző valahonnan schmittel egyet, illene feltüntetni... http://rakoshegyi.hirlap.eu.satöbbi... kérem a pontos forrást a szerző maga tegye be már csak becsületből is a posztba.