Karácsonyi halételek
A halhús egészséges és finom. Sajnos Magyarországon nagyon sok asztalra csak karácsonykor kerül hal.
Elképzelem a 24-én reggel álmosan konyhában kávézgató háziasszonyokat, látom a kerekedő szemüket amikor felnéznek a csészéből, és azt kérdik rémülten: tényleg halászlevet kértek és rántotthalat? - Jó, jó, de valaki megmondja hogyan csináljam?
Segítek, így:
Előkészületek:
A karácsonyi menű két fő, de egyszerűen elkészíthető fogása a halászlé és a rántott hal:
Készítettem egy egyszerűen, gyorsan, konyhában elkészíthető halászléfőző útmutatót. Ha még sohasem főztél halászlevet, de most a család követeli, ne ess pánikba. Ezt a bajai módon készülő hallevet max. egy óra alatt kezdő konyhatündér is elkészítheti, finom lesz, dícsérni fogják, ha betartod a szabályokat biztos a siker!
A klasszikus karácsonyi fogások között előkelő helyen szerepel a rántott hal, elkészítéséhez pedig egy abszolút kezdő szakértelme is éppen elegendő.
Halételek között a rántott süllő dobogós helyen áll.
Pár korábbi kipróbált halétel recept, bátran merem őket ajánlani:
Sült törpeharcsa spenótos krumplival
Csukasült fokhagymás tejföllel
Sült amur fehérboros mártással
Tepsis süllő tejszínes öntettel
Kellemes készülődést, kellemes ünnepeket!