Karácsonyi halételek

A halhús egészséges és finom. Sajnos Magyarországon  nagyon sok asztalra csak karácsonykor kerül hal.

Elképzelem a 24-én reggel álmosan konyhában kávézgató háziasszonyokat, látom a kerekedő szemüket amikor felnéznek a csészéből, és azt kérdik rémülten: tényleg halászlevet kértek és rántotthalat?  - Jó, jó, de valaki megmondja hogyan csináljam?  

 Segítek, így:

Előkészületek:

 

 

 Halbeszerzés

 Halpucolás

 

 

 

A karácsonyi menű két fő, de egyszerűen elkészíthető fogása a  halászlé és a rántott hal:

 

Halászlé               

 

 

Készítettem egy egyszerűen, gyorsan, konyhában elkészíthető halászléfőző útmutatót. Ha még sohasem főztél halászlevet, de most a család követeli, ne ess pánikba. Ezt a bajai módon készülő hallevet max. egy óra alatt kezdő konyhatündér is elkészítheti, finom lesz, dícsérni fogják, ha betartod a szabályokat biztos a siker!

 

 

  

Rántott ponty

 

 

A klasszikus karácsonyi fogások között előkelő helyen szerepel a rántott hal, elkészítéséhez pedig egy abszolút kezdő szakértelme is éppen elegendő.

 

 

 

 

Rántott süllő

 

Halételek között a rántott süllő dobogós helyen áll.

 

 

 

 

Pár korábbi kipróbált halétel recept, bátran merem őket ajánlani:

Savanyú halleves

Csukagombóc_leves

Csukapörkölt

Mustáros_csukaleves_cipóban

Halfasírt

Sült_pontypatkó

Sült törpeharcsa spenótos krumplival

Csukasült fokhagymás tejföllel

Sülthal  - (keszeg)

Sült amur fehérboros mártással

Sütőtökleves sült csukával

Pirított csukamáj

Tepsis süllő tejszínes öntettel

Kellemes készülődést, kellemes ünnepeket!