Csukapörkölt túróstésztával

 Bajai módon főzzük a halászlét. Családunkban a halászlé - halpaprikás áll az ételek között messze az első helyen. Csuka és süllőpörköltet sokat főztünk és ettünk, tésztával vagy a nagyon rövid lére főzöttet kenyérrel, de a túróstésztával való párosítástól vonakodtunk.  Aztán egyszer kipróbáltuk és nem csalódtunk. 

a bográcsozó készen áll....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 először a vékonyra szelt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a zsírján üvegesre gpirítjuk az összevágott hagymát, ráhintjük a piros őrölt paprikát

 

 

>

 

 

 

 

utánna az összevágott csukaszeleteket helyezzük a bográcsba, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, fél deci bort öntünk hozzá.

 kb35-40percig forraljuk

 

a levet nem árt enyhén túlfűszerezni, (lehet kicsit csípős és  picit sós is )mivel a túróstészta semlegessége ezt megkívánja

 

 

 

 

 

száraz fehérbor illik hozzá

 

 

 eközben elkészítik a túróstésztát lehetőleg házi tésztából sok túróval, bőséges tejföllel