Csukapörkölt túróstésztával
Bajai módon főzzük a halászlét. Családunkban a halászlé - halpaprikás áll az ételek között messze az első helyen. Csuka és süllőpörköltet sokat főztünk és ettünk, tésztával vagy a nagyon rövid lére főzöttet kenyérrel, de a túróstésztával való párosítástól vonakodtunk. Aztán egyszer kipróbáltuk és nem csalódtunk.
a bográcsozó készen áll....
először a vékonyra szelt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a zsírján üvegesre gpirítjuk az összevágott hagymát, ráhintjük a piros őrölt paprikát
>
utánna az összevágott csukaszeleteket helyezzük a bográcsba, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, fél deci bort öntünk hozzá.
kb35-40percig forraljuk
a levet nem árt enyhén túlfűszerezni, (lehet kicsit csípős és picit sós is )mivel a túróstészta semlegessége ezt megkívánja
száraz fehérbor illik hozzá
eközben elkészítik a túróstésztát lehetőleg házi tésztából sok túróval, bőséges tejföllel