Halételek Főzőversenye
Második alkalommal kerül megrendezésre Tótszerdahelyen a Muramenti Halasnapok, amelynek keretében 2009 július 18-án, szombaton tartják a Halételek Főzőversenyét. Az országosan meghirdetett főzőversenyt két kategóriában - halászlé, illetve egyéb halételek - rendezik meg, melyre háromfős csapatok jelentkezhetnek. Az eseményt a Szerdahely-Tó területén tartják. Vasárnap horgászverseny lesz.
Mi is ott leszünk,természetesen főzni fogunk, és ugye magától értetődik: Bajai Halászlevet.
A tavalyi versenyre 24 csapat jelentkezett. Leginkább halászlével neveztek a 3 fős csapatok, míg az egyéb módon elkészíthető halételeknél is sok érdekes ételt láthattak a helyszínre látogatók, sőt azokat meg is kóstolhatták.
Persze volt ott minden mi szem-szájnak ingere. Voltak pörköltek, különféle halsültek, kóstolni lehetett sült makrélát, de, hogy színesebb legyen a dolog egészben sült malacot, és bárányt is készítettek.
Előkészületek
Sütve lesznek
A malacot kenegetni kell
Passzírozva készül a tiszai hallé
Bajait is főztek
sütve
Rántva
A szakértő zsűri értékelt