Kárászok a Bajai-csatornából

Hétvégén megint szüleimnél voltunk, természetesen volt halászlé, csirkepörkölt, meg egy kis horgászat is. Apám mostanában a Ferenc vagy másnéven Bajai-csatornán horgászik, a sok kis törpeharcsa mellett szép kárászokat, termetes keszegeket fog, néha benéz egy-egy potyka, és amúrt is fogott már az idei szezonban.

DSC03505.JPG

Gyönyörű, szélcsendes, és kicsit hűvös volt a reggel,  azonban amikor előbújt a nap a fák mögül pillanatok alatt meleg lett. A hal természetesen megint  "tegnap evett", nem túl sűrűn jöttek a kapások.

Szinte a csatorna közepén horgásztunk apám etetett, kikarózott  helyén, olyan  jó 3 - 3,5 méteres vízben. Két könnyű úszós pecát szereltem, a csali csemkukk volt. 

  A víz alig folyt, kellemesen meleg, és gyönyörű tiszta.

DSC03506.JPG

Fotókat természetesen megint alig készítettem, ott horgászás közben valahogy nincs ingerenciám mindenre kattintgatni, aztán most vagyok bajban mikor posztolni kéne valamit.

Később azért csak beindultak a halak, szívet melengetően emelték ki az úszó antennáját a sárgahasú kárászok, meg a nyálkás keszegek, vagy húzták el teljesen a mohó törpeharcsák.

Kettőnk fogása épp elfért a 'halas vájlingban'.

DSC03511.JPG

Címkék: bajai