Streamer

A vízleersztés utáni 'vasas nap' eredményessége hatására szerdára is szabadságot vettem ki. Már korábban is szemezgettem az ólomfejes horogra (JIG) kötött műlégyszerű csalikkal, de most, hogy a napokban egy ismerős említette: a sekély vízben kiválóan működött csukára a Streamer csali, beindult a fantáziám. Gondoltam nem veszíthetek semmit - süllőre is ki kellene próbálni.

Egy eredeti,( itt megnézhető, rendelhető) és hozzá a komment a gyártótól:

 A legyezőhorgászat világában végzett sokéves fejlesztés, tesztelés eredménye ez a jig horogra épített streamer, kifejezetten pergető horgászoknak. A hagyományos csaliktól teljesen eltérő pulzálás, a finom hullámzás élethűen imitálja a táplálékhal mozgását. Az utóbbi évek pergető versenyein, a különböző jig streamerekkel elért eredmények bizonyítják létjogosultságát az agyonhorgászott vizeken.

Horgászboltba már nem volt időm elmenni, kedd késő este kötöttem is párat gyorsan az otthon található anyagokból.

 

Nem mondhatnám, hogy szépek lettek, bevetés előtt az egyik csúnyácska szárazon így nézett ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az asztalon sem mutatnak túl jól.

 

 

A puding próbája az evés... Persze nem ezzel a csalival kezdtem, de dél körül mikor felkötöttem már második dobásra volt egy odanyúlás. Aztán a következőre legnagyobb örömömre egy rávágás, elnehezülés, bevágás.... és akadt. Az első Streameres süllőm!

 

 Aztán a második egy másik csalira:

Természetesen a kis Siluro is bevetésre került, most védett horoggal szereltem, hogy minél kevesebb tuskóelakadással megússzam. A  mai bandanagyot ő kapta el, igaz a horog csak szájszélbe akadt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megint baromi jó nap volt. A teríték: