Gombás csukagombóc leves
A csukahús nagy hátránya, hogy szálkás. A szálkátlanítás egyik jó módszere a darálás.
Most nem bonyolítottam túl a leves témát, nem főztem a csukacsontokból alaplevet. Egyszerűen kevés olajon megpirítottam a hagymát, majd rajta az összevágott zöldségeket.
Rádobtam a gombát és felöntöttem vízzel. Sóztam.
Közben a csukahúshoz tettem egy tojást, csipetnyi sót, borsot, pirospaprikát, kevés zellerzöldjét. Míg a leves forrt a halhúst jól összekevertem.
Bő fél óra forrás után a levesben zöldségeket krumplinyomóval egy kicsit összetörtem, majd mikor a leves ismét felforrt kanállal beleszaggattam a csukahúst.
Ízesítettem: sóztam, borsoztam. Gyorsan elkészült, a végeredmény pedig egy nagyon finom zöldséges gombaleves, kellemes ízű szálkátlan csukahús betéttel.