HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • inf3rno: Én ma pucoltam három gyönyörű pontyot. Bedőltem a legendának, és inkább kivágt... (2017.09.25. 17:27) Halpucolás egyszerűen - update
  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás

Bejegyzések

Szigetközi kenutúra

2011.10.19. 10:42 hzizi

Ajánljuk, azoknak a cégeknek, akik szeretnék meglepni kollégáikat egy vadregényes vízivilágban zajló evezős kalanddal.

A Kenutours honlapján látta egy kollégánk a fenti programajánlót, de mivel nyáron nem sikerült összehozni a túrát, így most október közepén került rá sor.

A kis csapat melyben én is tevékenykedem, a hideg délelőtti csípős-szeles, de napsütötte időben nyolc háromfős kenuval indult útnak.

A szervezők által vázolt program:

A túránkat nem egy unalmas széles folyón történő evezgetésnek kell elképzelni, hanem zegzugos ágakon helyenként sebesebb szakaszokon keresztül haladva ismerhetjük meg ezt a páratlan vízivilágot. Helyismeret hiányában itt bizony, könnyű eltévedni!
Kievezünk az elterelt Öreg-Dunáig, kis ágakon továbbhaladva átcsúszunk egy mini alagúton, ahol egy gyönyörű tisztavizű holtágba érkezve kikötünk. Időjárás függvényében itt fürdőzésre is mód nyílik, ami a víztisztaság mellett, egyben langyosabb hőmérséklettel is szolgál.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A holtágból való továbbhaladáshoz a kenukat át kell emelnünk szárazföldön, egy újabb ágacskába, mely 50 m megtételét jelenti, ehhez egy kis csapatmunkára lesz szükség. Fáradozásunkat egy még tisztább vizű tavirózsákkal tarkított útvonal hálálja meg. Ekkor már ismét evezve 400 m megtétele után, elérjük ebédünk helyszínét. A kenukból kiszállva közvetlenül a csárdába érünk, mely egy holt szigetközi ág és a Zátonyi-Duna találkozásánál található.

A jóízű ebéd és egy kis pihenő után, visszaemelve hajóinkat, a mini alagúton visszaevezve folytatjuk túránkat egy igen érdekes állomásig, ahol egy hallépcsőt tekintünk meg. Továbbevezve kis ágakon helyenként már enyhén felfelé haladva érjük el a cikolaszigeti Kisvesszősi sátorozóhelyet (térképen "Dunasziget Kisvesszősi sátorozóhely"), ez egy tipikus vízitúrás tábor, számos túra kiindulóhelye.
Itt adjuk le vízitúra eszközeinket, és ...

A valóságban a program tényleg hasonlóan alakult, sőt senki sem hitte volna, hogy a szövegben elbújtatott mondatot:  "Időjárás függvényében itt fürdőzésre is mód nyílik" - komolyan kell vennünk.

Véletlen folytán a hajóbaülés úgy sikerdett, hogy cégünk kis csapatának vezetője és az ő helyettese egy kenuba került - ment is a zrika egész idő alatt, hogy az ő hajójuk nem ússza meg szárazon a napot.

A túra végállomásához nagyon közel, szinte az utolsó métereken legnagyobb meglepetésünkre (legszebb öröm a káröröm) a 'vezetőségi hajó' egy kanyarban kisodródott és megborult. A fiúk vízbe léptek - úgy derékig. Gyorsan mindhármukat kimentettük, a csapat vastapssal köszönte meg a produkciót. 

Jó túra volt, jövőre újra (melegebb időben) is megpróbáljuk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr643309488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisbobó 2011.10.24. 12:06:58

nem szép dolog a káröröm :D