HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • inf3rno: Én ma pucoltam három gyönyörű pontyot. Bedőltem a legendának, és inkább kivágt... (2017.09.25. 17:27) Halpucolás egyszerűen - update
  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás

Bejegyzések

Esti peca

2011.09.21. 09:30 hzizi

Még mindig jó hírek jönnek a Tisza-tóról, fogogatják a süllőt, sőt éjszakai süllőzés közben szép balinokat is fognak.

Koradélután indultam, nem siettem.

Poroszlón a csónak egykedvűen ringatózott a kikötőben a rucaöröm-tenger közepén. Beállítottam a legújabb szerzeményemet az Ikeás műanyag horgász széket, bepakoltam, és irány a tározó.

 

A vízen mindenütt rucaöröm.

Az volt a terv, hogy majd motorozgatok, nézelődök egy kicsit, és majd kint a tározón fogok csalihalat. A nézelődés működött, a snecifogás nem. Kénytelen voltam visszamotorozni a jól bevált sneciző helyemre, itt spicbottal pár perc alatt  összeszedtem a szükséges mennyiségű kishalat.

Szinte még délután volt, de már több csónak is beállt a süllőzésre. Találomra megálltam egy bíztató helyen, az aljzat kemény volt, a vízmélység a megszokott.

Robi az előző napokban több balint fogott, és mivel tudom, hogy ő főleg élőhallal csalizik, ezért elkerülendő a balinokat én fűzött snecivel próbálkoztam.

 

Még teljesen világosban amikor a második botomat kezdtem el szerelni a  jelzőkarika váratlanul koppant a bevetett boton. Világosban ilyen mohó kapást csak balin produkálhat, bosszankodtam is egy sort, hogy miért piszkálják a süllőcsalimat.

Én lepődtem meg a legjobban amikor a csónakhoz ért a hal, egy jó másfeles süllőgyerek. A csali a szája szélében fityegett, meríteni kellett volna gyorsan, ha a merítőm nem a botzsákban pihent volna. Az ilyen 'volna' dolgok rosszul szoktak végződni, a süllő is ficánkolt kettőt, aztán lelépett.

Bizakodva dobtam újra: ha már világosban így eszik a süllő, mi lesz még itt az éjszaka?

A világítópatronokat készítettem amikor megint egy kirohanós kapás - ez már tényleg balin volt. Még a vízben kivettem a szájából a horgot, és rögtön dobtam is vissza. 

Aztán lassan besötétedett.

 

Kilenc körül, ahogy a nagykönyvben meg van írva szép lassan felkúszott a kapásjelző, kevés nyeletés után el is indult a hal. A bevágás ült, nem volt nagy küzdelem, gyorsan megszákoltam a szűk kettes süllőt.

Mélyre nyelte a csalit, ugyan kíméletesen felkantároztam, de rövid időn belül feladta.

Újradobtam, a másik horgon is csalit cseréltem, de több érdeklődés már nem volt. A környékemen lévő horgászok is pakoltak, én sem erőltettem - kellemes este volt.  

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr753242677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aamen 2011.09.21. 20:28:49

no, es milyen a szek?

Zuzuka 2011.09.22. 19:19:25

forgó fotelból pecázni..... ez ám az úri mulatság!:)))

gatsy 2011.09.23. 09:53:48

Nem akarok beszólni, de csónakból nem csak rögzített székről szabad horgolni?:)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.09.23. 10:05:11

@aamen: A szék jó, a görgőket kiszereltem a lábaiból, először én is féltem, hogy instabil lesz, de nem.
@gatsy: törvényileg? :-)
@Zuzuka: kényelmesebb mint az ülésdeszka az biztos.