Matula címvédés

Egy versenyt megnyerni, bajnoknak lenni nem könnyű dolog, de az igazi nagy feladat következő évben a címet megvédeni a trónkövetelőktől. Egyetlen versenyen való jó szereplés lehet akár szerencse dolga is, de  több megmérettetésen bizonyítani már nem véletlen. Egy versenysorozatban mindig mindenki az előző bajnokot figyeli, tőle szeretné ellesni a 'titkot', az ő taktikáját elemzi, mert a bajnoknál kell jobbnak lenni, a bajnokot kell legyőzni. 

A tavalyi  I. Haldorádó Préri Feeder Kupát a Matula csapat (Horváth Csaba – Zsittnyán Tamás): megnyerte, természetesen az idei versenyen  (augusztus 27-én és 28-án a Préri horgásztavon került megrendezésre  a II. Haldorádó – PV TV Páros Feeder Kupa) is indultak.

A 40 csapat számára meghirdetett versenyt ismét a Préri horgásztavon rendezték. A versenypályát az igazságos díjazás érdekében 8 db tízfős szektorra osztották, olyan módon, hogy a 40 csapat egyik tagja az egyik oldalon, míg másik tagja a vele szemközti oldalon helyezkedjen el.

Az első napon öcsém Csaba a  „C” szektorban kiválóan horgászott és  83,48 kg-ot mérlegelve biztosan nyerte szektorát.

Tamás a pálya talán legnehezebb „E” szektorába sorsolt, de szintén bravúros horgászatot bemutatva 75,14 kg halat fogva nyerte azt, miközben a szektorában hatan is hal nélkül maradtak.

Az első forduló után igen szoros helyzet alakult ki az élen álló csapatok között. A Matula Team Keszthely és a Haldorádó Feeder Team pontegyenlőséggel (2-2 hibapont),  állt az élen, csupán egy ponttal lemaradva követték őket a Halhúzók. Mindenki izgalommal várta a vasárnapi második fordulót. 

Ez a forduló is sorsolással indult, irányítottan: az első napon szélső helyen horgászók húztak elsőként, majd az előző napi sorrendhez képest fordítottan zajlott tovább a sorsolás. A csapattagok helyet cseréltek, aki előző nap a keresztgáton horgászott, az a második fordulóban a büfé felőli oldalon húzott helyet, míg csapattársa fordítva.

Tamás most a „C” szektorban bizonyíthatott, szó szerint: hiszen nem volt könnyű dolga, mellé sorsolták  az előző nap 3 szektorgyőztesét és 2 szektor második versenyzőt is. Tényleg minden szákba terelt halnak jelentősége volt, azonban Tomi kiválóan horgászva 91,24 kg hallal nyerte szektorát.

Csaba a „G” szektorba sorsolt, ismételten nagyot horgászott, - és nyert, mégpedig a versenyen az egy fordulóban fogott legtöbb hallal, vagyis pontosan 113,02 kg-os fogásával.

Nagy volt az öröm: a bajnok megvédte címét. A Matula fölényesen,  a lehető legkevesebb hibaponttal végzett az élen:

1. Matula Team Keszthely: Horváth Csaba – Zsittnyán Tamás: 362.880 g; 4 p; 87 db hal
2. Lantos Mix Feeder Team: Ladányi Béla – Vass Péter: 251.300 g; 7 p; 59db
3. Halhúzók: Kurucz Dávid – Pál Örs: 229.620 g; 8 p; 47 db
4. Majd lesz nevünk Team: Gombás Gábor – Molnár Tamás: 170.160 g ;8p; 39 db
5. Zalaapáti Team: Kiss Péter – Hertmann László: 158.130 g; 8 p; 44 db
6. Haldorádó Feeder Team: Döme Gábor - Sisa József 220580g 10p 49db

 

 

 

A díjazottak

(fotó: Haldorádó)

 

 

 

 

 

Bár ez csapatverseny volt, egyéniben is díjazták a versenyzőket, ami szintén Matula fölényt hozott:


1. Horváth Csaba: 196,5 kg; 2 p; 43 db
2. Zsittnyán Tamás: 166,38 kg; 2 p; 44 db
3. Ladányi Béla: 154,94 kg; 3 p; 39 db
 

 

 

 

A legjobbak

(fotó: Haldorádó)

 

 

 

 

 

A  haldorádó horgászportálon a versenyről a beszámoló és egy videó itt tekinthető meg.