Horgászengedély az Adriára

 

Az Adriai tenger közelsége és szépsége miatt kedvelt nyaralóhely. Egy vérbeli horgász azonban a nyaralás alatt is szeretne hódolni szenvedélyének és a tengeren ezt meg is teheti. Én könnyű, leegyszerűsített machbotos szereléket szoktam vinni, csalinak csontit, gilisztát, de végszükség esetén a kenyérgyurma is megteszi.

 

Hivatalosan az Adrián 14 éves kortól engedélyköteles a horgászat, az engedély könnyen kiváltható, íme a hír: 

 

Interneten is megvásárolható a horvátországi Adriára szóló hobbi- és sporthorgászati engedély - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a szabadidős horgászatra vonatkozó engedélyekről szóló szabályozás módosítása - amely az elektronikus ügyintézést teszi lehetővé -, július 15-én lépett életbe. Az elektronikus engedélyhez szükséges tudnivalók és nyomtatványok a horvát Mezőgazdasági, Halászati és Vidékfejlesztési Minisztérium oldalán érhetők el (www.mps.hr/ribarstvo). A mezőgazdasági tárca felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikus engedélyhez nincs szükség papíralapú ügyintézésre. A regisztrálók PDF-formátumban kapják meg és nyomtathatják ki a megadott e-mail címükre elküldött, sorszámozott engedélyt.

Továbbra is vásárolható azonban hagyományos módon tengeri horgászengedély a kijelölt árusítóhelyeken, de az internetes lehetőséggel elkerülhető a sorban állás, valamint gyorsabb és egyszerűbb az ügyintézés.

A tárca internetes oldalán a horvát mellett angol nyelven is elérhető a tengeri horgászatra vonatkozó szabályozás, valamint az árlista, amely alapján egy-, három-, hét- vagy harmincnapos, tovább éves engedélyek válthatók.

forrás: MTI