Matula horgászegyesület

Megújult, megszépült és új beszámolókkal kedveskedik a Matula horgászegyesület honlapja, itt érhető  el:  http://www.matulahe.hu/

A horgászegyesület ami tulajdonképpen egy baráti társaság, pár éve alakult  a Matula horgászboltban gyakran megforduló horgászokból.

Miért éppen Matula?

Keszthelyről elsőként a Balaton jut eszünkbe, pedig a közeli Kis-Balaton és környéke az ország egyik legrégebbi természetvédelmi területe. A Zala folyó hatalmas mocsár- és lápvilágot éltetve itt terül szét, mielőtt a Balatonba érkezne.

Ebben a környezetben válik  ízig-vérig "láplakóvá"  Tutajos és Bütyök – a két városi fiú – Matula bácsi bölcs irányításával Fekete István Tüskevár című regényében.

Egy olyan keszthelyi horgászboltot ahol nem csak a felszerelést, a csalit és minden egyebet hanem naprakész  - 'hol eszik a hal' - információt, kipróbált etetőanyagot, az aktuális legfogósabb horgászmódszert - egyszóval a 'tuti tippet' is be lehet szerezni, hogyan is hívhatnának másképp mint Matulának.

Az üzlet Keszthelyen a Bercsényi utcában található. Komoly áruválasztékát közel száz négyzetméteren tekinthetik meg a vevők, de Csaba az eladó (amúgy az öcsém) szívesen segít a választásban.