HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • inf3rno: Én ma pucoltam három gyönyörű pontyot. Bedőltem a legendának, és inkább kivágt... (2017.09.25. 17:27) Halpucolás egyszerűen - update
  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás

Bejegyzések

Kis-Tiszai süllő

2010.11.09. 15:15 hzizi

A hírek szerint a hétvégén sokan horgásztak a Tisza-tavon, de a hal nem volt annyira étvágyánál. Vasárnap vaciláltam, hogy lemegyek, de  úgy döntöttem, hogy hétfő lesz a 'halas' nap. A meteorológusok ugyan szeles, esős időt jósoltak, de inkább horgászom rossz időben mint tömegben.

 

 

Útközben nem esett az eső, és a csónakom is végre már egyszer csontszárazon várt, nem kellett a napot a rituális vízmeréssel kezdeni.

 

A kikötőben is megerősítették, hogy a ragadozók még nincsenek étvágyuknál, ellenben a Kis-Tiszán szép pontyokat fognak.

 

Bár reggel az időjárás kimondottan pergetésre is alkalmasnak tűnt (gyenge szél, borús, de csapadékmentes idő) mégis maradtam az eredeti tervnél: pontyozás, esetleg süllőzés a Kis-Tiszán.

 

A vízleeresztés gyakorlatilag befejeződött (Kisköre-felső: 617 cm) bár Poroszlónál a vízszint még biztosan lejjebb fog menni pár centivel.

 

 

Az esőruhát optimistán nem vettem fel, így a csónakban kellett beöltöznöm, ugyanis a kikötőből kiérve eleredt az eső. Olyan közepesen.

Hétfő lévén nem volt sok csónak a vízen, azonban így sem volt kihalt a Kis-Tisza. A jobbnak vélt részeken egymás mellett álltak a csónakok, a parti helyek pedig  mind elkeltek.

Egy pickert szereltem pontyra - csemkukkal csalizva, egy úszós bottal pedig kijebb próbálkoztam csontival. Fél óra elmultával az úszós botnál beért az etetés, a tenyeres keszegek szépen beidultak.

Az eső rohamokban támadt, a pontyok ellenben nem jelentkeztek. Kezdtem únni a dolgot, az esőben ücsörgés nem a kedvenc elfoglaltságom, gondoltam megnézem mi a helyzet süllőfronton. 

Először az élőhalas tapogatást próbáltam, de többször beszakadtam, így átváltottam fonottra, és twisterre. Már vagy fél órája dobáltam a gumit amikor megjött a kapás. Egy ejtős mozdultaba nyúlt bele a süllő, és ült a bevágás. A hal nem könnyen adta meg magát, nehezen jött fel a felszínre. Szerencsére a pontyozáshoz kinyitott merítőt nem pakoltam el, így gond nélkül megmerítettem a kékfarkút.

   

 

 

 

 

 

 

 

Gyönyörű hal! Az eső újfent rákezdett, az időjárásról  a  'szomorkás a hangulatom máma...'  kezdetű nóta jutott az eszembe, de az én hangulatomat már semmi sem ronthatta el. Természetesen nem fejeztem be rögtön a pecát, a zuhogó eső ellenére még vagy egy órát dobáltam tovább.

A kikötőbe érve az eső elállt, de nem bántam, hogy nem maradtam estig.

Az otthoni mérlegelésnél 4,80 kg mutatott a digitális mérleg. Jó peca volt!

5 komment

Címkék: süllő horgászat tisza tó vízleeresztés

A bejegyzés trackback címe:

https://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr702435969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiHős 2010.11.09. 16:42:26

nagyon szép hal!

látom a twister színe titokban marad :D

angyalfény · http://nyilvanosnaplo.blog.hu/ 2010.11.10. 07:26:00

Már megint nem tudom eldönteni: a "mozdultaba" szó horgász szakkifejezés, vagy a "mozdulatba" szó helyett írtad?:)Bocsi......:)

gatsy 2010.11.10. 13:18:33

Gyönyörű, kéne!:)