Matula

Keszthelyről elsőként a Balaton jut eszünkbe, pedig a közeli Kis-Balaton és környéke az ország egyik legrégebbi természetvédelmi területe. A Zala folyó hatalmas mocsár- és lápvilágot éltetve itt terül szét, mielőtt a Balatonba érkezne.

Ebben a környezetben válik  ízig-vérig "láplakóvá"  Tutajos és Bütyök – a két városi fiú – Matula bácsi bölcs irányításával Fekete István Tüskevár című regényében.

Egy olyan keszthelyi horgászboltot ahol nem csak a felszerelést, a csalit és minden egyebet hanem naprakész 'hol eszik a hal' információt, kipróbált etetőanyagot, az aktuális legfogósabb horgászmódszert - egyszóval a 'tuti tippet' is be lehet szerezni, hogyan is hívhatnának másképp mint Matulának.

Az üzlet Keszthelyen a Bercsényi utcában található. Komoly áruválasztékát közel száz négyzetméteren tekinthetik meg a vevők, de Csaba az eladó (amúgy az öcsém) szívesen segít a választásban.

A vevők előszeretett faggatják, hiszen Csaba komoly tudást halmozott fel amatőr versenyhorgászként a finomszerelékes horgászatban. Bojlis tapasztalatain alapuló tanácsai is megszívlendőek, de ugyanúgy érdemes meghallgatni véleményét a rablóhalra - főleg fogasra - vadászóknak is.

 

A bolt már hat éve üzemel a keszthelyi és környékbel valamint  az idelátogató vendéghorgászok nagy megelégedettségére.

Nyitvatartása hétköznapon 8:00 - 17:00, szombaton 8:00 - 13:00- ig.