Tepsiben sült harcsa és süllő
Ha csípkelődni szeretnék azt mondanám: kiváló alapanyagból könnyű finomat készíteni, hiszen ezt az ínycsiklandozóan kinéző kaját nem én követtem el, hanem az öcsém.
A harcsa- és a süllőfiléket előre besózta, színes durvára darált borssal ízesítette. A tepsi aljára szalonna csíkokat tett, ráhelyezte a karikára vágott, enyhén besózott burgonyát.
A krumpliágyra ráfektette a halszeleteket, azokra pedig hagymakarikákat rakott.
Fólia alatt sütötte kb. 50 percet.
Fél liter tejfölbe belenyomott öt gerezd fokhagymát és ráborította a halra. Immáron fólia nélkül visszadugta a sütőbe még negyed órára.
Az egészet beborította reszelt sajttal, és azt jól rásütötte.
És így tálalta:
Köszönöm öcsém, lehet kénytelen leszek felfüggeszteni a diétát.