HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • inf3rno: Én ma pucoltam három gyönyörű pontyot. Bedőltem a legendának, és inkább kivágt... (2017.09.25. 17:27) Halpucolás egyszerűen - update
  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás

Bejegyzések

Mikulás napján

2010.02.10. 23:45 hzizi

2002 óta minden halfogást (sőt néha a betlis nap részleteit is) feljegyzek a 'halas' füzetembe. A 2009. december 6. sornál ez áll:

TT vízállás: 618 - RG pálya, egyenesen be, nagy fa - 2 elm.  3,5+3,0+2,5 süllő ösz:9kg

Első ránézésre ez biztos nem tűnik sok információnak, de számomra minden lényeges dolog ott van.

Vasárnap volt, előző este koccintottunk Mikulás egészségére, így nem indultam túl korán. Körülbelül tudtam, hogy hol kell keresni a halat, vízleeresztés után a Tisza-tavon ez lényeges dolog, mert vannak olyan részei a tározónak ahonnét szinte eltűnik a csuka, süllő,  más részeken meg csapatostul vadászik.

Egy pár évvel ezelőtt igen fogós résznek számító helyre igyekeztem. Hideg volt, enyhén ködös, olyan igazi rablóhalas nap. Bepakoltam a csónakba, magamhoz vettem némi lélekmelegítőt, és indultam. Útközben megreggeliztem, csalihalat fogtam, teáztam.  Tizenegy óra körül értem a 'hely'-re, kevesen horgásztak a környéken, vagyis csak egy csónak, de az épp a tuti rész mellett. 

Német ajkú horgászkollégák voltak, szokásukhoz híven hangosak, sokszor koccintósak. Főleg vidámak voltak, de mellette csukáztak is, úszós szerelékkel.

Ha horgászom nem szeretem a csendháborítást, főleg ha jódliznak is hozzá, de most kénytelen voltam halló és látótávolságba megközelíteni a kollégákat, hiszen ott reméltem  a jó helyet.

Különböző támolygó kanalakkal próbálkoztam, egyszer mintha lett volna is egy kis odaütés. Csalit cseréltem, de az sem hozott eredményt. A kezem fázott, ( kesztyűben nem szeretek pergetni)  5-10 percenként melegítenem kellett.

Lassan vándoroltam, kerestem a halat, de a tuti helyre nem tudtam dobni, túl közel volt a kollégákhoz. Aztán kettő körül látható/hallható jókedvvel szedelőzködni kezdtek a horgásztársak. Bevallom már épp jókor, mert az én türelmem is elfogyóban volt, kezdtem mindenhol átfázni, a teám elfogyott, a kezem lefagyott, és még halat sem láttam.  

Amint elmotoroztak én is beálltam a jó medertörésre, és próbáltam a jól ismert víz alatti csök mellett elhúzni a műcsalit. Ránehezedés szerű kapás, de pillanatok alatt megélénkült. Süllősen fejet rázott, rúgott még kettőt a víz alatt és elment.

Bosszankodtam, - hogy a francba ne - lemaradt a hal, de örültem, hogy kapásom volt. Felélénkültem, Twistert tettem fel, és újra dobtam.  Körülbelül az előző helyen most egy erősebb odaütés volt, bevágtam, a hal megugrott. Küzdött, de nem úgy mint nyáron szoktak, ahhoz képest hamar feladta, elgémberedett kézzel vettem ki a szép süllőt.

A következő fél óra gyönyörű horgászattal telt, elment még egy szép halam szákolás előtt, volt pár odaütés, és fogtam még két jó süllőt.

Amint megvolt a harmadik süllő rögtön összepakoltam. Kínlódásnak indult a nap, de a vége jó lett. Összefagyva de vidáman csónakáztam a kikötő felé. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr481748639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.11. 14:16:18

A titkosírással még FBI ügynöknek is elmehetnél.
Kitartó típus vagy. Miért nem szóltál az osztrákoknak, hogy tudsz egy jobb helyet a számukra?:-)