Csukasült vacsorára

Finom volt. Rácsalátával, csípős savanyúpaprikával. Sőt, cseresznyepaprikát is találtam. 

 

Néha rámtör a csípős paprika utáni vágy.  Most a hosszú csípős savanyú paprikát cseresznyepaprikával ettem. Isteni volt. Igaz patakokban folyt a könnyem, de nagyon élveztem. A bor valamelyest enyhített a szám parázslásán, de újabb paprikákat küldtem be. A végén megmosakodtam bő vízzel, de az arcomhoz csak törülközővel mertem hozzáérni.

Főztem egy egy adagos halászlevet, gondoltam ha már csak én eszem legyen csípős. Úgy rendesen. Csak egy kanál csípős paprikát tettem bele, de amikor kóstoltam szinte leégett a nyelvem. Hüvelyes csípőst már nem is tettem bele...Őrületesen finom lett, de csak kóstolásig jutottam, eltettem bátrabb napokra.

Aztán éjszaka olyan három körül arra ébredtem, hogy szinte kilyukad a gyomrom, szétégeti a csípős. Leküldtem vagy egy liter ásványvizet, kicsit enyhült a helyzet, vissza is aludtam. Talán egy órát sem hunytam amikor arra ébredtem, hogy sürgős dolgom van. Nagyon sürgős. Épp időben érkeztem a toalettre. Rettenetes volt.

A másnap is. Azt a bizonyos helységet csak meghatározott távolságra mertem elhagyni, ugye ilyenkor fő a biztonság, és néha rövid távon sem elég a gyorsaság. Mint a viccben...

 Egy úr betér egy patikába, és hashajtót kér. A patikus, aki szakmájának nemcsak szerelmese, de művésze is, közli, hogy olyan hashajtót állít össze számára, amely azonnali biztos hatást ad, mihelyt a tisztelt úr hazaér. Ezért alaposan kikérdezi vevőjét, mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a patikától a lakásáig érjen. Alapossága még arra is kiterjedt, hogy milyen távolságra van az előszobaajtótól a WC.
Az idő és távolság gondos mérlegelésével kikeveri a vevő számára a hashajtót, megitatja vele, majd közli, hogy ez pontosan akkor fog hatni, amikor az úr hazaér. Szerény mosollyal az ajkán hozzáteszi:
- Ha véletlenül erre jár, kérem, számoljon be majd az eredményről.
Pár hét múlva az úr arra járván, bemegy a patikába, és az őt köszöntő patikusnak ezt mondja:
- Gratulálok! Ekkora távon fél métert tévedni, igazán semmiség.