Szopós vadász

Van úgy, hogy az ember csak szopni jár. Persze, a szó itt nem magát a cselekményt fizikai valójában jelöli, hanem az egész napi eredménytelenséget - a betlit. A régi vadászos vicc jut az eszembe, valahogy úgy van, hogy a vadász elmegy medvét lőni, megtalálja a barlangot, medve kijön, vadász fegyverét rátartja, ravaszt meghúzza, ám a puska nem dördül el. Erre nevetve a medve azt mondja: no vadász, akkor most nincs mit tenni, most szopni fogsz. Tényleg nincs mit tenni, vadász engedelmeskedik. Vadász hazamegy, irtó dühös, új puskát vesz, másnap megint megy medvére. Medve előjön, vadász céloz, de puska megint csütörtököt mond. Medve felröhög, mondja: no vadász - megint szopni fogsz. Nincs mit tenni, ugye.  Vadász most már irtózatosan mérges, fegyverboltban megveszi a legjobb puskát, másnap megint megy a barlanghoz. Medve előjön, vadász nagy önbizalommal céloz..... de az új fegyver is becsődöl. A medve pajkosan kacsint a vadászra: vadász, vadász, hát te szopni jársz ide!

Szóval van néha ilyen érzése az embernek. Pláne amikor két napos horgászatra készült, szállást foglalt, mindent leszervezett, de fúj a szél, hideg van és délben még egy hala sincs. Ilyenkor az embernek nem is az  a fő gondja, hogy mit fog vacsorázni, hanem, hogy holnap is ilyen szopós nap lesz? Mert akkor inkább hazamegyek.

Aztán természetesen mint a népmesékben a szegény horgász mégiscsak fog halat, lesz vacsorája és másnap is jót horgászik.

Címkék: csuka, horgászat