Perkelt
Bográcsoztunk a hétvégén. Öcsém felajánlott egy adag őzhúst, vettem mellé marhalábszárat, jó három és fél kilót. Két szép darab lábszárat kaptam a hentesnél, egyiket már össze is vágtam mikor eszembe jutott, hogy ilyen szép húst fotózni is kellene.
Nem akartam a túlfűszerezés hibáját elkövetni, a pácoláshoz is csak egy kanál mustárt, kevés sót, egy hámozott parit és kb másfál deci vörösbort használtam.
Jött még hozzá a jó másfél kilónyi csontos őzhús.
A hagymát szigorúan zsíron pirítottam, paprikát nem dobtam bele, csak a húst pároltam-pörköltem saját levében.
Ment bele persze még víz is, meg a szokásos őrölt paprika, fokhagyma, babérlevél, törött bors, kömény.
Gyula barátom főtt krumpli tört össze a tányérjában, arra szedte a pörit.
Mi meg tésztával. Finom volt.