Öcsém a Matula

Hétvégén horgászversenyre voltam hivatalos. A Matula Feeder Kupára, Tótszerdahelyre. Hogy kerülök oda? Öcsém horgászboltot vezet a Balaton mellett, pár éve alakítottak egy horgászegyesületet, a bolt és az egyesület neve is Matula. Az egyesület 350 tagot számlál, jó kis társaság jött össze, évente több versenyt rendeznek a hozzájuk nem túl messze lévő Tótszerdahelyi tavon amit szintén ismerős, társaságbeli horgász üzemeltet. A tó kb 2 hektáros, nagyon jól telepített igazi 'műanyag' . Én amúgy csak természetes vizeken szoktam horgászni, de a buli kedvéért kivételt tettem.

A tó téglalap alakú, a két hosszabbik oldalán egymással szemben ülnek a versenyzők, tulajdonképpen mindenki lát mindenkit, sőt hall is. A verseny kétfordulós ( kétszer három óra) az egész tavat (26 versenyző indult) egy szektorként értékelik, a két versenyen a legkevesbb pontot gyűjtő nyer. A legnagyobb hal kifogója külön díjat kap.

 

Becuccolunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én nem tagadom: babonás vagyok. Helyet utolsónak húzhattam, vagyis nem is kellett húznom, nekem maradt a tizenhármas. Ezt akár vehettem volna intő jelnek is...

 

 

Felkészülés.

 

Az első kispotykát szákolom:

 

Az első fordulóban nálam csak kicsi pontyok és dévérek voltak, szűk hét kilót sikerült fognom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mérlegelés után ebéd (pincepörkölt zalai módra) kis szusszanás, egy hideg sör, egy finom kávé, és felkészülés a második fordulóra. Persze  oldalcsere,aztán pont  kettőkor indult a második forduló. Sajnos nekem itt sem jött nagyobb ponty, kettőfeles volt a legnagyobb. Hét és fél kiló halat tudtam összevadászni. Végül mindkét fordulót a 14.-ik helyen zártam, ami összesítésben a 15.-ik helyet jelentette.  Egyenletes teljesítmény. Vagyis gyenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb hal kifogójának (6,32 kg) a második fordulóban elért második hely sem volt elég a dobogóhoz (az első fordulóban elszállt: csak öt kiló körül fogott). Pedig bánhatja, ki tudja mikor vehet ismét horgászbotot a kezébe, hisz már csak pár hét van hátra és jön az első gyermek. Figyelni kell a Vaterát: 'Horgászfelszerelés egyben eladó sürgősen' vagy 'Bojlis botokat cserélek nagy mennyíségű Pampers pelenkáért' hirdetések várhatóak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legfiatalabb versenyző:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legcsinosabb versenyző a második fordulóban mellettem horgászott és sajnos jól el is vert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tibi az első fordulót másodikként zárta, a másodikban is jól kezdett, az első fél órában akasztott egy jobb halat szinte az egész társaság egy emberként szurkolt neki.... és hangosan könnyebült meg, mikor a hal elment: Tibi, nagyon sajnáljuk. Aztán a második fordulóban összeszedett nyolc hibapontot így összesítésben leszorult a második helyre.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérlegelést megvártuk, aztán elköszöntünk, így csak már az autópályán telefonon tudtuk meg a győztes kilétét. És ugyan ki lett a győztes? Nem más mint maga Matula, vagyis a drága öcsém. Az első fordulóban szerencsésen 10,74 kiló hallal hatodik lett, ellenben a másodikban nagyon nagyot horgászott és 18,1 kiló hallal a harmadik helyet csípte meg, így kilenc hibaponttal ő léphetett a dobogó legmagasabb fokára.

A díjazottak: