HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Bezdáni paprika

2012.11.06. 14:38 hzizi

Mint tudjuk, a halászlé és minden más 'paprikás' étel egyik, - ha nem a legfontosabb - alkatrésze az őrölt paprika. Már posztoltam egyszer a paprikáról, de erről a csodálatos fűszerről nem lehet elégszer, pláne azok után, hogy egy paprikateszten  a falumbeli bezdáni Kiss Csaba paprikáját hozták ki győztesnek.

Hétvégén temetőjárat volt, ennél fogva  szülőfalumban  is voltunk, mivel fogytán a paprikakészletünk, meg időközben ismerősök is rendeltek, természetesen Csabához is ellátogattunk.

Csaba régi cimborám, időhiány miatt sajnos most a régi szép időkről nem tudtunk beszélgetni, a paprikabirodalmat is csak körbefutottuk.

Az udvarban ugyan a kerítés nem, de a járda bizony paprikából van.

DSC03573.JPG

Csabáék csak saját termesztésű paprikát dolgoznak fel, előszárítás után  gondosan kézzel kiválogatják, kicsumázzák majd a Csaba apja által készített nagyteljesítményű szárítóban tovább szárítják.

DSC03574.JPG

A tökéletesre szárított paprikát ezután egy egyedi malomban őrlik meg liszt finomságúra.

aDSC03577.JPG

A kiváló minőségű alapanyag, a gondos szárítás, a figyelmes válogatás, a szakszerű őrlés, mind elengedhetetlen feltétele a  minőségi törött paprika előállításának.  Ez rengeteg kézi munkát, odafigyelést igényel, de a bezdáni paprikatermelők a minőség mellett tették le a voksukat ami egyenlőre kifizetődőnek látszik.

Ezután jön a csomagolás, és íme a kész termék:

aDSC03581.JPG

10 komment

Címkék: halászlé bezdáni paprika

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr564893521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zuzuka 2012.11.06. 18:48:23

szia Hzizi! ez jól néz ki, biztos finom is (bólogat)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.07. 00:14:37

Mennyiért adják a paprikát és milyen változatok vannak minőségben és/vagy csípősségben?

Zuzuka 2012.11.07. 19:02:01

@Hepci: ez engem is érdekelne, itt Eger környékén elég drága, 2.900-ért hallottam hétvégén. nem sok az egy kicsit?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.08. 12:43:32

@Zuzuka: hát, nem kell belőle tonnaszám... inkább drága legyen, mint szar...

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2012.11.08. 14:31:32

az ár hasonló, édes és erős paprikát árusítanak.

Zuzuka 2012.11.08. 18:04:47

@Hepci: igaz, rendeltem is 1 kilót:)
@hzizi: szeretem mikor válaszolsz:DD

ot002 2012.11.13. 11:24:48

Látom elég nagy mennyiségben gyártják, esetleg lehet ezt Magyarországon is kapni kereskedelmi forgalomban vagy piacon valahol?

gatsy 2012.11.22. 12:26:14

@ot002: jaja, engem is érdekelne, édes is, erős is

GG590227 2012.11.26. 12:33:34

@gatsy: kisspaprika@neobee.net

kingfisher60 2013.10.22. 19:06:59

Szia, Hzizi!
Érdeklődve olvastam a Kiss-féle paprikáról, lépéseket is tettem, hogy vegyek belőle, tán sikerül... És közben (sikerrel)beregisztráltam a honlapjukra, de nem látom, miért? Semmi nem változott azóta, ugyanaz a honlap, elérhetőség, stb... Tudsz erről mondani valamit? Meg, hogy hol lehetne venni a paprikájukból?
Köszi előre!
Szép napot, jó fogásokat, görbüljön a bot!