HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Hallétúrán voltam

2012.10.09. 08:30 hzizi

Jött az infó, hogy  a hétvégén Érsekcsanádra  szervez a Magyar Gasztronómiai Egyesület egy halászlétúrát.
(http://buvosszakacs.blog.hu/2012/09/19/halletura_oktoberben/)

Két különböző, de alapjaiban hasonló 'Bajai' levet lehet majd kóstolni, előételként pedig füstölt süllő lesz tálalva.

Az egyiket a halételeiről már ismert Felső Barnabás halász főzi, a másikat Kocsis Ferenc, aki Délvidékről települt át, korábban a bezdáni Sebesfoki csárdában dolgozott (Felső Barna azt mondja róla: „Egy ember, aki nálam is jobb halászlét főz".)

Pillanatok alatt átszerveztem a hétvégi  programomat  és jelentkeztem.

rev_n.jpg

A kétórás út gyorsan elrepült a Duna-parti Rév csárdában már vártak bennünket.

DSC03519.JPG


Felső Barnabás egy nagyon értelmes és érdekes eredeti ember, itt olvastam róla:  '...egy személyben gurmand, fotós, filmes, természeti ember, a paraszti józan ész és a hétköznapi tapasztalat filozófusa...'  és ahogy UP mondja ' meglehetős Youtube-szakirodalommal rendelkezik'.

Borkóstolóval fogadtak bennünket, közben Barnabás süllőt füstölt.

DSC03522.JPG

DSC03523.JPG

DSC03524.JPG

DSC03525.JPG

DSC03526.JPG

DSC03528.JPG

DSC03531.JPG

DSC03533.JPG

DSC03535.JPG

DSC03538.JPG

A süllő 13 perc alatt készült el a forró füstön, mondhatom igen finom lett.

Folyt köv.

Szólj hozzá!

Címkék: süllő Érsekcsanád Felső Barnabás

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr544826404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.