HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Vacsi: sült hal újkrumplival

2012.05.23. 10:07 hzizi

Szeretem a spenótos újkrumplit, sült halhoz nem is kell jobb köret.

A közepes méretű burgonyákat jól megmostam négybe vágtam, egy pici fehér bort löttyintettem alájuk (az újkrumpli sok nedvességet tartalmaz, így pároláskor vizet enged magának). Fedő alatt kis lángon pároltam, talán öt-tíz percet. 

Közben a halat készítettem elő sütéshez, vagyis a jó két órája besózott keszegeket és pár ponytszeletet elővettem a hűtőből és szárazra töröltem itatós papírral. 

A párolódó burgonyák alá egy kanálnyi vajat tettem, majd jól megmosott, a kertből frissen szedett két maréknyi spenótot dobtam rá. Ment még bele két gerezd fokhagyma, só.

A halakat paprikás és enyhén borsos lisztbe forgattam és bő olajban kisütöttem.  A keszegeket ropogósra, a ponyot aranybarnára.

A burgonyáról a fedőt levettem és a levét lassan teljesen elpárologtattam.

  

 Fehér bor dukál hozzá, bár gondolom sörrel is leöblíthető.

5 komment

Címkék: hal sült keszeg újkrumpli

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr864533307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.05.23. 17:43:45

Még - mértékkel - cukrosok is ehetik, úgyhogy azonnal futnék Hozzád, Hzizi. Ha esetleg Te is futkosós kedvedben vagy, nézz be, kérlek, Csn-hez :)

aJeti 2012.05.27. 12:35:53

Zizi! és mondd: harapnak még...a halak? :)

MárK 2012.06.15. 17:29:26

Hát összecsorgott... Szerintem egyébként is mindig a legegyszerűbb a legfinomabb. Múltkor a Duna parton alufóliába tekert friss folyami keszeg simán sózva, héjában sült krumplival, hagymával sütve, friss kenyérrel fogyasztva. Természetesen minden tábortűzön. Utánozhatatlan ízek...

Zuzuka 2012.06.25. 18:15:10

ideje volt benéznem:) nagyon fini, jöhet!!!