HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Egy potyka

2012.05.21. 14:05 hzizi

Vasárnapra kellemes időt ígértek, ezt kihasználva kilátogattam a gyúrói horgásztóra. Az útközben lévő kisbolt ahol a csontit szoktam beszerezni zárva volt, így a csaliválasztékom eléggé beszűkült.

Napijegy vásárlás, becuccolás. A halőrök szerint - mint mindig - tegnap evett a hal...

 A megszokott helyemre mentem, a tó ellenkező oldalára. Gyönyörű, napsütés, enyhe szellő, csiripelő madarak, brekegő békasereg.

Az első fél órában semmi sem történt, így elunva a semmittevést megreggeliztem, megkávéztam. Halat a körülöttem lévők sem igazán fogtak, egy-egy kárász esett csak.

A szomszéd kolléga szintén feederezett, először neki volt kapása, egy termetes kárász. Kukoricával és pellettel horgásztam, az első halam egy szép kerek dévérkeszeg volt.

Lassan beindultak a halak, a kollégával szinte felváltva fárasztottunk, de sajnos, csak kárász, keszeg volt a teríték. Aztán egyszer begörbült rendesen a botom, és úgy is maradt. Akasztás, rövid fárasztás, meglett az első potyka.

 

Mint később kiderült egyben az utolsó is.  Dél körül a halőr megejtette szokásos ellenőrző körútját, azt mondta az egész tavon két pontyot fogtak eddig, igaz az egyik egy termetesebb példány volt.

A keszeg, kárász kapások is mintha lanyhultak volna, a nap is tűzött rendesen, a fedetlen testrészeim szépen pirultak,  így egy óra körül feladtam.

Otthon az elvitt pár szebb keszeget, kárászt sütésre készítettem elő (megtisztítás után félbevágtam és jól beirdaltam), a pontyból halászlé készül. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr444529507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kisbobó 2012.05.23. 10:31:26

Ez most akkor jó pecának számított?