HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Csukafasírt

2011.11.11. 09:11 hzizi

 

Szálkamentes, darált csukahúsból mi mást készíthetünk gyorsan mint fasírtot.

A darált húshoz hozzáadtam egy áztatott zsemlét és egy tojást, ízesítettem sóval, dobtam bele törtborsot, kevés pirospaprikát. Keverés közben még tettem bele egy kanálhegynyi házi erőspistát.

 

Öntöttem bele még fél deci citromlevet és jól eldolgoztam. Kevés zsemlemorzsa hozzáadásával egész jó lett az állaga.

Fél órát pihenni hagytam, majd halformákat gyártottam belőle. A kishalacskákat zsemlemorzsában meghempergettem, majd forró olajban kisütöttem.

Biztosan szebb halakat is lehet formázni...

Sültkrumplival tálaltam, saját vörösbort ittam hozzá.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr973368461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jozep 2011.11.11. 20:49:58

Állat jó, már régen gondolkodom, hogy a nagyobb dévérekből meg márnákból kéne halfasírtot csinálni, mert finomak, de szálkásak.

Amikor ledaráltad a csukát, akkor minden szálka simán eltűnt? Egyszer daráltad, vagy többször? Miután kisütötted, ilyen kis csont izék nem maradtak benne a fasírtban?

Kösz

ildsisy 2011.11.12. 15:26:12

De gusztusos!!! Ilyet még nem ettem!!! Nagyon finom lehet! És jó ötlet... Csorog a nyálam... :):)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.11.15. 08:42:03

@Jozep: A filéket darálom, (én 1x) tehát a bordacsontok nincsenek benne csak az apróbb szálkák, és azok simán eltűnnek. A fasírtban mondhatni nem találni apró szálkadarabot sem, csontizét egyáltalán nem. Gyereknek, halat eddig nem evő egyénnek bátran adható.

Zuzuka 2011.11.17. 17:41:12

én kérek, please!:))