HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Érdi halászléfőző családi nap

2011.07.04. 12:55 hzizi

 

A már megszokott nyár eleji időpontban 2011. július másodikán az érdi Duna-parton tartotta hagyományos halászlé főzéssel egybekötött Családi napját az  Érd és Környéke Horgászegyesület . A  jól bevált téglagyár melletti területen már nyolc óra körül nagy volt a nyüzsgés, asztalok, padok, árnyékot és eső elleni védelmet nyújtó pavilon sátrak nőttek ki a földből, vidám gyerekzsivaj keveredett a reggeli madárcsicsergéssel, kávéillat vegyült a korán kezdők tüzének füstjével.
A délelőtt folyamán egy rövid hajókirándulásra is benevezhettek az érdeklődők, főleg a gyerekek  éltek a lehetőséggel.

 A szakácsok közben bőszen pirították a hagymát, a segédek halat pucoltak, a még segédebbek poharakat töltögettek. A paszírozással készülő halászlé időigényes, mi azonban bajai halászlevet főzünk, így a tűzgyújtással is csak 11 óra után kezdtünk el bíbelődni. Öcsémmel közös tűzön osztoztunk, a halat és a vizet is testvériesen elosztottuk, de a belevaló fűszereket már titkosan kezeltük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érden főleg a 'tiszai' módon főzött halászlét kedvelik, sajnos a zsűri most nem díjazta a mi (egyébként igen kiválóra sikeredett) 'bajai' hallevünket. Jó, jó, tudom: két éve mi nyertünk ...

 

Szerencsére az asztaltársaságunk annál inkább: kis idő elteltével két bogrács alján csak mutatóban maradt, és a házi készítésű tésztánk is elfogyott az utolsó szálig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finom lett, társaságunk kettőnk főztjét jónak ítélte: döntetlent hirdetett, és egyben megnyertük a bográcsmosogatás megtisztelő feladatát.

Sütemények, kávé, pihi, majd következett a horgászbottal célbadobó verseny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt első körben öcsémmel azonos pontszámmal megnyertük, háromszori 'szétdobással' tudtuk csak eldönteni az első hely kérdését, (ami szerintem egy pillanatig sem volt kérdés) - természetesen nyertem.  

 

Megint nyertünk, megint kellemes napunk volt, még az a pár futózápor sem tudta kedvünket szegni. Jövőre ugyanitt!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr753037133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Flugos furgonos 2011.07.04. 22:02:28

Már megint lemaradtam rola :-(
Tavaly is ezen a szombaton pont meló volt.
Viszont vasárnap a fözöcske helyén fogtam egy 53-as márnát. :-)

neménvagyok 2011.07.05. 10:11:10

Hétvégén Baján halászléfőző!

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.07.05. 12:14:21

Grat, Zizi! Nem hiába: aki tud, az tud! ;)))

ildsisy 2011.07.06. 12:52:42

Jaj, megveszek egy jó halászléért, amit más főz, a szabadban!!! Én is jót tudok, de már jó lenne ilyenen részt vennem, mint kóstolgató!!!! Vagy evő!!!... :):)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.10. 21:57:02

Ezt a bulit megreklamírozhatnád itt előre.
Páran biztos eljönnének megnézni...