HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Süllőfilé gombamártással

2010.12.21. 08:48 hzizi

Közeleg a Karácsony, az ünnepi asztalon a süllő igen előkelő helyet foglal el.

 

A rántott süllő a klasszikus, de panír nélkül is süthetjük.

A süllő szeleteket enyhén besóztam és nagyon vékonyan megkentem mustárral majd lisztbe forgattam. Picit pihentek, majd forró olajban lettek kisütve.

 

 

 

Jó maréknyi szárított szegfűgombát megmostam, és pár percre beáztattam. Serpenyőben kevés vajon 5-6 percet pirítottam, majd félretettem.

 

 

 

 

 

 

Fehér mártásalapot készítettem: 3-4 deka vajon pirítottam egy szép gerezed apróra vágott magyar fokhagymát, besűrűsítettem liszttel, majd lassanként felengedtem egy deci húslevessel és egy deci fehérborral. Kiforraltam majd beletettem a pirított gombát.

Sóztam, borsoztam, közben bort kortyolgattam. Mikor kezdett összeállni beleöntöttem egy deci tejszínt és lassan kevergetve újra besűrűsítettem. Pár csepp citromlével még picit vadítottam, nagyon jól összeálltak az ízek. A süllő is finom volt. Fehérbort kínáltam hozzá.

 

  

 

1 komment

Címkék: süllő szegfűgomba

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr311917397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

KicsiHős 2010.12.21. 14:06:34

a recept szinte tökéletes, viszont én egy kis rákkal szoktam még megbolondítani a mártást :)

a süllőfiléket előtte mustáros limos pácba rakom (plusz egy kis bors), majd a szeletekre egy kis liszt és már sülhet is :)