HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Burek - felmelegítve

2010.11.11. 15:15 hzizi

Igazán finom, eredeti burekot otthon nem lehet készíteni. A burekot venni kell.

Burekosnál, vagy a péknél.

Szüleimnél voltunk. A péknél meglepetten tapasztaltam, hogy már nem csak a klasszikus kör alakú tepsiben sütött négybevágott formájú burek van, hanem már készítenek tekert formájút is. Ugyan az mint a  tepsiben sütött, csak mint a rétest feltekerik és összehajtják.

 

 

Ha lehet még finomabb mint a tepsiben sütött. Foszlósabb, könnyebb, lazább.

No, de mi is az a burek?

Viccesen azt mondják róla: a szláv népek pizzája. Vajdaságban nőttem fel, én előbb ettem burekot mint pizzát. Sőt ha választanom kell, lehet most sem a pizzára szavazok. Balkáni népek mind sajátjuknak vallják. Bolgárok, törökök, albánok,makedónok és az összes délszláv nép. Az 'igazit' kör alakú tepsiben sütik és négybe szelik a félkör alakú  burekvágóval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Húsos 

 

Tésztája rétestészta jellegű, hajszálvékonyra nyújtva. A tésztát zsiradékkal kenik, hajtogatják tölteléket tesznek bele, és kisütik a kör alakú formában. Az alap a túrós és a húsos, de egy időben a Báló pék készített almásat, meggyeset (ez volt a kedvencem) és káposztásat is (azt nem kóstoltam). Laktató kaja, emelett egyszerűen, gyorsan és  bárhol fogyasztható.

 

Túrós

4 komment

Címkék: burek

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr981171039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zuzuka 2010.11.17. 17:08:56

a káposztás is finom, de ha megkergetnek sem tudom megmondani, hogy hol ettem :S

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.11.25. 11:58:38

horvátországi nyaralások emléke... városnézés közben, csak úgy kézből, vagy pihenésképpen egy tengerparti padon üldögélve... nyami :)

serci 2011.01.22. 20:37:32

Kalocsán a húsos meg a túrós dívott,ha hazamegyek,néha egy húsosat beverek,de akkor a kajálás fél napra meg van oldva.