HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Kis vízek varázsa

2010.09.08. 09:51 hzizi

Szüleimnél jártunk. Egy régi Duna-ág a 'Döglött Baracska' vízéből táplálkozik egy kis öntözőcsatorna. A mély vízből a halak tavasszal ide járnak fel ívni, most teli van tenyeres kárásszal, kisbalinnal. snecivel, keszeggel, sőt kisponty is van benne szép számmal.

Apám házi készítésű olajos halra vágyott, a kis tenyérnyi kárászok ideálisnak tűntek alapanyagnak. A kis csatornában kevés etetés után spiccbottal, csontival nagyon jól lehetett fogni a karcsikat, jót szórakoztunk.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr472279713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.09.08. 11:40:30

a tavaszi áradáskor a Rákos-patak is megtelik ilyen kárászokkal. Idén fogtam egy jó halászlérevalónyit; a sok apróhaltól olyan kocsonyás lett a lé, hogy másnap vágni lehetett, ahogy kivettük a hűtőből.

AzHofi 2010.09.08. 12:49:13

Mostanában én meg annyira rá vagyok kattanva a halászlére, mindenből azt csinálok. Még marhalábszárból is :-)

Zuzuka 2010.09.08. 19:01:05

@AzHofi: :)
milyen az a hziziapuka féle házi készítésű olajoshal? recipét kérem mellékelni!

sergiodel vargas 2010.09.21. 17:27:31

@hillaby: Szia!
Hol elárulod, hogy hol?
Nagyon érdekelne, én ugyanis kárász mániákus vagyok..
Üdv:

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2010.09.22. 20:35:17

Abban a vízben vörösszárnyú és compó is tanyázik. Egyébként a kis vörös trágyagilisztát jobban szereti a kárász (is.)