HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Vaddisznócomb

2010.04.26. 19:30 hzizi

Kaptam egy szép szeletet a vaddisznócombból. Csak enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem kakukkfűvel, kevertem egy vörösboros-mustáros pácot, azzal jól bekentem,  megtűzdeltem fokhagymával és pihentettem egy délelőttöt.

 A terv az volt, hogy alacsony hőfokon, de hosszasan fogom sütni.

A tepsi egyik felébe került a hús, a másikba a karikákra vágott krumpli, rá vékony szalonnacsíkok. Kevés olajat öntöttem alá, betakartam fóliával, a sütőt 140 fokra állítottam és kimentem kertészkedni.

  

 

 

 

 

 

 

 

Két óra elteltével néztem be a sütőb, és konstatáltam van még időm a paradicsompalántákat is elültetni. A vége előtt fél órával levettem a fóliát.

Pont olyan lett amilyet szerettem volna: a hús omlós, teli ízekkel - egyszóval finom. Száraz vörösbort ittam hozzá.

6 komment

Címkék: vaddisznó vadhús

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr301954777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.04.27. 11:10:54

Te nem vagy semmi Zizi! Én sosem mertem csak úgy a sütőben hagyni két órára, felügyelet nélkül a kaját.

Zuzuka 2010.04.27. 11:26:46

ez nagyon ott van, szerencséd, hogy ilyen messze lakom!:DD

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.27. 12:58:57

Megint összefutott a nyál a számban. Én tudtam, hogy azt a múltkori vaddisznóhúst egészben kelett volna megsütni, én tudtam:)

Amúgy a gordon remzí úgy szokta, hogy beáálítja 200 °c fokra a sütőt és mikor beteszi a húst azonnal visszaveszi a hőfokot úgy 130-140 fokra, mert úgy állítólag benne maradnak a szaftok, a hirtelen hő összerántja a dolgokat.

Pont tegnap dumáltunk arról, hogy elméletben milyen kurvajól megy a főzés meg a halpucolás. Milliószor végignéztem ahogy apám pucolja a halat, ezért mikor két éve, odahozott nekem egy nagy pontyot meg öt-hat kárászt, hogy csináljak belőle halászlevet félelem nélkül álltam neki. Persze kurva hideg volt, így a konyhában kellett csinálnom. Már a hal leterítése is komoly problémákat okozott, mert sajnáltam fejbeverni szerencsétlent, így inkább csak símogattam a kés nyelével, amit persze megunt, és lugrott a konyhapultról. Persze én meg úgy mehijedtem, hogy sikítottam, és nem mertem semmihez sem hozzányúlni, mert csupa nyálka volt a kezem, a hal meg ott vergődött a konyhakövön. Aztán végülis a pasim ölte meg őket, ökölődve, mert az meg annyira utálja a halszagot, mondjuk a halat is. Végülis kibeleztem, megpucoltam. előbb pucoltam mint beleztem, de amikor ki kell vágni a seggét az azért durva.:D Én mondom ez a meló nem fehérembernek való. Ezek után már el sem mesélem, hogy mekkora murit csináltam a paszirozással. Tény, hogy egy hétig mosogattam, és nem is esett olyan jól a kaja, így hogy tudtam, az állat szenvedett volt bele, ikrája, és a konyhakövet is megjárta. :)

@Hirmondo Helen: azért a kacsának is kell annyi, és az nem is vadhús.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.27. 13:15:55

@Bogi24: hidd el, a pököltben is nagyon, nagyon finom volt a vadhús.
Nem olyan vészes a halpucolás, itt is van egy rövid leírás:
halesmas.blog.hu/2009/12/22/halpucolas_egyszeruen
A passzírozás... izé, próbáld meg egyszer bajai módon főzni - Jetinek is sikerült - nincs mosogatnivaló és qva finom:
halesmas.blog.hu/2009/12/22/halpucolas_egyszeruen

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2010.04.27. 13:42:17

@hzizi: Nekem a halpucolás elméletben kurvajól megy, megmondom mit kell vágni, mi után és hogyan, csak megcsinálni az már más tészta. De azért megnézem te hogy szoktad! :)

vagyok, aki vagyok... 2010.04.29. 21:31:31

mmmm. imádom a vadat :) és az ugye nem is hízlal? sőőőőt, szinte fogyókúrás? :D