HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Tepsis süllő tejszínes öntettel

2010.03.04. 07:44 hzizi

A süllő másik filéjét tepsisen készítettük. Most light-osan, szalonna nélkül.

A tepsit ki kell vajazni, az enyhén sózott krumplikarikákat az alján elrendezni majd azon két fej felszeletelt hagymát elteríteni. Alufóliával letakartan így 15 percet 200 fokon elősütni.

A besózott halszeleteket vékonyan átkenjük mustárral majd az elősütött krumpliágyra tesszük és immár fólia nélkül húsz percet sütjük.

Közben összekeverünk 1,5 deci fehérbort, két tojássárgáját, fél citrom levét és két dl tejszínt. Amikor letelt a húsz perc és majdnem késznek látjuk a halat ráöntjük az öntetet és további tíz percig sütjük.

 

 Zöldségekkel tálaljuk, félszáraz fehérbort kínáljunk hozzá!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr771802374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.04. 09:54:30

Valami halas szakácskönyvet kellene kiadnod. Biztos nyerő lenne.

Photoshop Guru · http://photoshop-tutorialok.blog.hu/ 2010.03.04. 11:21:01

Egyetértek Helen-nel, hihetetlen jó cikkeket/recepteket írsz, párat már meg is főzött az asszony és egyszerűen remek...magadtól kísérletezgetsz a receptekkel? mert ha igen akkor tehetséged van hozzá!

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.04. 11:40:19

@Hirmondo Helen: kösz,kösz.
@bowlingking: kimondottan örülök, hogy kipróbáltátok. Nem szeretek könyvből főzni, persze belenézek a még nem készített kaja receptjébe, de aztán magam formálom a szájam ízére.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.03.05. 09:22:23

Én is megvenném!

áááááááá

nekem jöhetne bele a szalonna is..:P

mortiangie 2012.12.17. 19:29:28

Ezt fogom elkészíteni karácsonykor. Finomnak tűnik :)