HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Kevert

2010.02.05. 00:23 hzizi

Megint egy Kifőzdés eszmefuttatás indította el a gondolatot, milyen ételben és milyen hússal lehetne keverni a halhúst?

 Szeretem a nem megszokott dolgokat, a konyhában is szeretek új dolgokat kipróbálni. (Nem a konyhapultra gondoltam és nem úgy... )   :-)

 Egyik kedvencem a babos krumplipaprikás, és ettem már kecske-malac-csirke hármasból főzött pörköltet is (isteni volt).

Halkolbászt már készítettünk (kb 1/3 kolbászhús 2/3 halhús) az finom volt.

A jó halászlébe is többfajta hal kerül, a 'kevert hal'-ban a halízek kavalkádja teszi tökéletessé a hallevet.

Egy jó ponty halászlébe azért nehezen tudom elképzelni például a kacsacombot, de a csuka vagy süllő pörkölthez kiválóan kapcsolódik a füstölt szalonna íze - lehet, hogy füstölt nyelv, vagy oldalas is illene bele.

Toma  szalonnába göngyölt hala is mutatja: a tepsiben sült halakhoz vidáman használhatunk szalonnát, én sem spóroltam vele a tepsis csukasült készítésekor.

Gondolom a tepsiben a szolonnaszeletek alatt más hús is elférne, akár csirke- kacsa, vagy nyúl-combot is el tudnék képzelni.

Levesekben mostanában előfordul nálunk halhús is, a minap is egy tárkonyos, tejszínes, gombás, zöldséges raguleves lett elkövetve süllőfilé felhasználásával. A halhús picit korán került a lébe, kissé szétfőtt a lében, de így lett igazán tartalmas a leves - és tulajdonképpen haltalan.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr951731358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

2010.02.05. 13:35:04

ilyen keverés például még a babos puding: mikor két oldal összeragadt a szakácskönyvben :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.05. 14:15:45

a hal/hús páros nem újkeletű dolog. ott a klasszikus paella ahol a csirke, nyúl stb. van együtt a halakkal, kagylóval.
meg a surf and turf, ami a marha bélszín és a homár párosa...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.05. 16:10:04

@Jé: :DD
@Bombadil Toma: A szörfhöz a homár és a törfhöz a marhabélszín kapcsolódik?

Hzizi: Mint a riói karnevál... :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.05. 17:28:25

@fiam: ezen már én is gondolkodtam...:))) de lehet, hogy a marha szörfölt, csak a homár akkor mit keresett a gyepen?:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.05. 23:27:51

@Bombadil Toma: Nem tudni, mit keresett, de marha jól mutathattak :)))

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.06. 12:41:38

Zizi, a konyhás ötlet vonalat nem viszed tovább?:-)
Mosogatni Te szoktál a főzés után vagy az már más feladata?

annonimka (törölt) 2010.02.06. 16:38:48

Jól néz ki ,finom lehet.Nem tudom nékem a csuka nem nagyon jön be ,szerinted tévek , vagy csak rosszul készítem ?

Attilajukkaja 2010.03.12. 14:23:37

Kedves Hzizi!

En a Hobbiszakacsrol tevedtem a blogodra miutan titokban kovettem Zuzuka nyomdokait :o)
Nagyon tetszik! En kb. 20 eve mas hust nem is fogyasztok, csak halat, de belinkelek neked egy kevert receptet, amit a "nem is szeretem a halat" tipusu rokonaimnak es uzlettarsaimnak keszitettem el. Nagy sikere volt:
hobbiszakacs.blog.hu/2008/10/10/halat_a_magyarnak

Mas tipusu, kemenyhusu hallal is el tudom kepzelni a fenti receptet! Es tovabbi szep irasokat!!!