HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Tartalmas karfiolleves

2010.01.25. 05:55 hzizi

Szeretem a karfiollevest, gondolkodtam, hogy megpróbálom halhússal elkészíteni, de aztán mégis füstölt tarja mellett döntöttem.

A húst felkockáztam, szintúgy a zöldségeket. Serpenyőben egy  jó kanál kacsazsíron megpároltam a zöldségeket (póréhagymát, répát, borsót).

 

 

 

 

 

 

 

A megpárolt zöldségeket és a húst fazékba tettem, felöntöttem vízzel és lassú tűzön főztem. Sóztam, borsoztam. Hozzáadtam az apróra kockázott burgonyát, beletettem a karfiolt és egy felszeletelt gombát. Egy marék tarhonyát is dobtam bele, a vége előtt pedig behabartam eyg tejföllel. Finom lett. 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr531700019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.01.25. 11:16:08

Nyami-nyami... :) Az már csak egyéni perverzióm, hogy a répát max. nyersen eszem meg, én azt nagyobb darabokban tenném bele, de maga a tökéletesség! :DDD

vagyok, aki vagyok... 2010.01.25. 11:56:23

köszi! épp azon gondolkodtam, milyen levest főzzek. megvan :)

Zuzuka 2010.01.25. 12:32:09

ez igen jól néz ki!
halas karfiollevesen kicsit meglepődnék :S

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.01.25. 16:22:59

Na, szerintem én ezt a héten egyik nap meg is csinálom. Kössz az ötletet! A fotók ismét fantasztikusak!!!!

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2010.01.25. 18:49:18

Remek!
A tarhonyától egy kicsit visszatart egy tizenévvel ezelőtti lelki sérülésem: egy kedves barátom a spéci vöröboros bográcsgulyásomra azt mondta, hogy "az a tarhonyás izé".
Igen, mert csipetke helyett tarhonyát tettem bele, ő meg csipetke-fan és nem bocsátotta meg nekem, hogy nem voltam rá tekintettel. :-)
Még mindig nem dolgoztam fel és IGEN, akarok róla beszélni!!!! :-)