HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Sajtos padlizsán csukasülttel

2010.01.14. 06:53 hzizi

 

 Azon kaptam magam, hogy már nem ennék minden nap halat. Azért egy jó csípős halászlét persze bármikor, sőt ez a sült is jólesett az este. A sör is csúszott utánna...

 

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni. A kicsapódott nedvet törlőpapírral felitatjuk.
A szeleteket picit borsozzuk és egy kivajazott tepsibe rakjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Közben egy fél tejfölbe belenyomunk két gerezd fokhagymát, ezzel a padlizsánokat meglocsoljuk majd még 7-8 percre visszatoljuk a sütőbe a tepsit.

Mikor már késznek ítéljük jól megszórjuk a tetejüket sajjtal és dobunk rá pár fokhagyma karikákat is. Ha a sajt megolvadt kész a mesterművünk.
 

A csukaszeleteket hagyományosan sütjük: fél órával sütés előtt besózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. A kiszedett forró halszeletekre citromlevet csepegtetünk - és jól megesszük. Sört igyunk mellé!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr461671665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.01.14. 13:17:22

A padlizsán nagy kedvenc nálunk. Anyós krémet is szokott belőle készíteni.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.01.14. 15:51:50

Padlizsán(nem szeretem) és csuka(megoldhatatlan)helyett mivel ajánlod? ;)
Egyébként tiszta Jamie olivier-es mind a leírás, mind a képek. Elképzellek a konyhában, egy szál kötényben... Vagy az nem is ő volt? Bocsi.... :DDD

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.01.19. 18:30:32

jáááj, akarom, akarom, akarom! :D

Mit szólsz egy kölcsönösségen alapuló blogajándékhoz? Te csinálsz nekem ilyet, és azután vigyázhatsz Benedekre, míg megeszem..:PPPP

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.20. 08:17:49

@nyuszómuszó: egyértelmű, hogy benne vagyok, de biztos vagy abban, hogy nem te járnál rosszabbul? :-)