Sajtos padlizsán csukasülttel

 

 Azon kaptam magam, hogy már nem ennék minden nap halat. Azért egy jó csípős halászlét persze bármikor, sőt ez a sült is jólesett az este. A sör is csúszott utánna...

 

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni. A kicsapódott nedvet törlőpapírral felitatjuk.
A szeleteket picit borsozzuk és egy kivajazott tepsibe rakjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Közben egy fél tejfölbe belenyomunk két gerezd fokhagymát, ezzel a padlizsánokat meglocsoljuk majd még 7-8 percre visszatoljuk a sütőbe a tepsit.

Mikor már késznek ítéljük jól megszórjuk a tetejüket sajjtal és dobunk rá pár fokhagyma karikákat is. Ha a sajt megolvadt kész a mesterművünk.
 

A csukaszeleteket hagyományosan sütjük: fél órával sütés előtt besózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban kisütjük. A kiszedett forró halszeletekre citromlevet csepegtetünk - és jól megesszük. Sört igyunk mellé!