HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

Bejegyzések

Csukamáj fokhagymásan

2010.01.06. 00:10 hzizi

 

A cipóban tálalt leves után második fogásnak csukamájat gondoltam, ez fiam kedvence. A mélyhűtőből kivett csukamájakat pár percig fehérborban áztattam. Füszervajat melegítettem a serpenyőben,  majd beletettem a csukamájakat.

 

 

Kevés fehér bort löttyintettem alájuk és beleszórtam a 4-5 gerezd felszeletet fokhagymát.

Enyhén sóztam, borsoztam a májak mindkét oldalát.

 

 

 

 

Szerintem fehérbor illene hozzá, ehhez képest én kékfrankost ittam, gyermek meg üdítőt.

Erről jut eszembe a régi skót vicc: Miért nem iszik soha jóízűen kávét a skót? Mert ő két cukorral szereti, de otthon mindig eggyel issza, vendégségben meg hárommal...

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr371649202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.01.06. 12:53:54

Na, csukamájat sem láttam még. Szép darab.

vagyok, aki vagyok... 2010.01.06. 13:57:20

azt hiszem, nemolvaslak többet... megint veled álmodtam és természetesen csukát főztél :)

Zuzuka 2010.01.06. 19:13:29

megkóstolnám.
van valami köze a rettegett csukamájolajhoz?

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.06. 19:28:23

@Zuzuka: A csukamájolaj (oleum jecoris aselli), a tőkehal, illetve egyes cápafajok májából nyert olaj (tehát magyar neve megtévesztő - nem csuka májából készült). Omega–3 zsírsavakban, jódban, A- és D-vitaminokban gazdag táplálékkiegészítő.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.06. 20:02:22

Még én sem láttam sosem csukamájat. Egész jól néz ki :)
Igazán meghoztad a kedvem a gyakori halevéshez. Most már keríteni is kéne egyet :)
Az, hogy történetekkel is fűszerezed a recepteket illetve receptekkel a történeteket, nálam plusz pont és csillagos ötös. Mindig kellemes az oldaladra látogatni!

Mákvirgács 2010.01.07. 12:31:22

Jól néz ki :) Megkóstolnám:)
Okits minket és főzzél mééég :)