HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Kóstoló

2009.12.16. 00:37 hzizi

A kolbásszal nem lehet viccelni. Nem is jutott eszembe egyetlen normális vicc sem a kolbászról.

Az első saját töltés szépen szárad. Két nap kapott enyhe füstöt, száraz időben levegőn van, éjszakára visszateszem a garázsba. Finom lett, még a Kolbászetalon-gyártó-nagyfőnök (az apám) is dícsérte.

Azért csak eszembe jutott egy vicc:

-Te Gazsi, oszt milyen a feleséged az ágyban?

-Hát van aki dícséri....  

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr341600121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2009.12.16. 08:55:57

Hűű igen, anyukáéknál idén januárban volt ilyen akció. Én akkor szeretem leginkább, amikor még nem száradt ki nagyon a kolbász.

Harmati András 2009.12.16. 10:56:42

hát a mieink is elkészültek, már lógnak :-)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2009.12.16. 11:13:31

Én is most kapok majd egy kis "hazait"! :) Nekem eddig a legjobban a kondorosi, enyhén csípős, vastag bélbe töltött kolbász ízlett... Korábban személyesen is segédkeztem töltésnél, jó móka volt ott a fiúkkal együtt röhögni a vicces bemondásokon. :)
Friss ropogós kenyér, lilahagyma be van készítve hozzá??? ;)

AzHofi 2009.12.16. 12:09:57

A tegnapihoz: fehérborleves halkockákkal. Addiktív!!! :-)

gatsy 2009.12.16. 12:29:27

Nálunk is lógnak már a kolbászok, bár nem saját, de igen megbízható forrásból.

A tiédnek így ránézésre is kell még egy kis száradás, de azért óvatosan, mert tényleg nem túl jó, ha szét esősre szárad.

Ádám72 (törölt) · http://juditesadam.blog.hu/ 2009.12.16. 13:44:16

OK hzizi, de hol van ebben a hal? :-)))
Nem semmi, hogy a KEGYNF is megdícsérte! gratula! :-)))

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2009.12.16. 20:57:29

jah, el is felejtettem reggel írni, hogy a vicc sem kutya.-))

bioDorka (törölt) 2009.12.16. 22:13:28

@Hirmondo Helen: na, nekünk mindig egy rugóra jár az agyunk, helen:)

nekem a viccről a móricka klasszik jutott eszembe, mikor móricka és a nővére szexelnek.
"móricka, olyan jól csinálod, mint apu!"
"tudom, anyu is mondta."

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2009.12.17. 09:01:56

@bioDorka: perverz egy állat vagy:-)))))))))))...ebben is hasonlítunk:-)))))

Bohémia 2009.12.17. 12:00:06

Még a mai napig is felsejlik az emlékkép, hogy az én Nagyapám hogy készítette azt az isteni finom kolbászt, amit ma meg sem közelítenek a húsgyártó cégek kínálatai. Ő az az igazi nagypapi volt, aki maga egyszerűségével, jó lelkével és persze az alaposságával mindent bele tett a kolbászba amire csak szükség volt. Még a szívét is. A kíváló minőségű húsból darált húst készített. A fűszerekben napokig állt a hús, melyet fateknőben tartott és naponta többször is átforgatott. Arra tanított, hogy a húst sohasem szabad a disznóvágás napján betölteni. Nevettek is a környéken, hogy a Feri bácsi mennyi ideig képes szuszmákolni a husok feldolgozásával. Ő persze erre csak legyintett és mostani agyammal azt gondolom, hogy jól tette. Szóval, minden húst egy faházban tárolt, a külső hőmérséklet -10 fok körüli volt.Majd, Ő maga töltötte a húst a maga által megpucolt bélbe. Egy kis kőházban füstölte a husikat, ha jól emlékszem akácfával. Majd, minden a padlásra került - a húsvéti sonka, a disznósajt és persze az isteni kolbászok -. Kolbászok, melyeknek száradniuk kellett volna. De csak volna, mert, hogy én 7-8 évesen állandóan fellógtam a padlásra és suttyomban letördeltem a kolbászoknak azon alsó végét amit éppen elértem. Így esett hát, hogy mire kiszáradtak a kolbászok a családnak már csak a csonkok maradtak. Húúú, megkaptam a magamét érte, de azt kell, hogy mondjam nem tanultam belőle, mert a következő év újabb csábítás elé állított és én ismételten nem tudtam ellenállni.
-