HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Tepsis csuka

2009.10.26. 20:12 hzizi

A csuka húsa száraz és finom - mint a jófajta vörösbor - csak kicsit szálkásabb.  Csukaszezon van, süssünk csukát, tepsiben, azzal nagyot nem lehet hibázni.

A csuka tisztított állapotban került elő a mélyhűtőből, két filét vágtam belőle. A filékről lehúztam a bőrt és leszedtem a borda-szálkákat. Az ipszilon szálkákat a hátában nem bántottam, a sült halhúsból könnyedén ki lehetett szedni őket. A filéket kevés sóval bedörzsöltem.

 

 

 

 

 

 

 

A tepsi aljára füstölt szalonna csíkok kerültek, arra ment a karikára vágott krumpli. A burgonya ágyra fektettem a két csukafilét, majd azokra is tettem szalonnát bőven.

 

 

 

 

 

 

 

Fólia alatt 200 fokon sült egy jó fél órát, aztán fólia le. Fél liter tejfölbe elkevertem vagy öt-hat gerezd zúzott apróra vágott fokhagymát, kevés szerecsendiót, borsot és két marék reszelt sajtot. Ezzel jól megöntöztem és ment vissza a sütőbe még húsz percre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Száraz vörösbor csúszott hozzá. Gyula barátom régebben édes (!?) vörösbort ivott, (sőt egyszer saját szememmel láttam: kólát is tett bele!) a csukahúst dícsérte.

10 komment

Címkék: csuka tepsis

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr701475390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kisbobó 2009.10.26. 10:49:51

ennyi szalonnával csakis jó lehetett

aJeti 2009.10.26. 13:37:39

@kisbobó: plusz ezen a szalonnán látszik hogy "igazi"...

őszecske 2009.10.26. 15:08:29

De finom lehet!!! Szeretem a halat!
Most hétvégén vendégségben ponty halászlé volt és rántott ponty.Nagyon finomak voltak! Igenám, de akkora nagy szeletek voltak és nagyon nagyon zsírosak! Amit persze szeretek, de elrontottam a gyomrom vele, egész éjjel nem aludtam, olyan hányingerem volt./elnézést/ Másnapra kicsit jobban lettem...én ha rántok pontyot, -kis, patkó alakú pontyot veszek.:)
Csukát még nem ettem.

csaba72 2009.10.27. 13:17:46

Látom jutott csuka a szalonnára !

Nyica · http://klikkmoney.blog.hu 2009.10.27. 19:37:13

Húúúú nagyon jól néz ki!
Én is nagyon szeretem a halat, de a pontytól nekem is megfájdul a gyomrom.

BigGeorge (törölt) · http://biggeorge.blog.hu/ 2009.10.29. 15:09:08

Ez nem ér. Kész vagyok teljesen. Hol lehet feliratkozni egy ilyenre?
NYAMI

zsókica01 2009.10.29. 19:00:14

Hmm...ezek étvágy gerjesztő képek,szinte érzem az illatát,ítét is! :-)

Mary_N 2009.10.31. 19:31:06

Alapvetően nem ugrálok a halételekért, de most nekem is összefutott a nyál a számban. Köszi, hogy megmutattad.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.03. 09:41:31

rendesen csurog a nyálam. pedig szinte soha nem eszek halat. :-)~
a barátodat tiltsd le a kólás borról. meg az édesről is. :-> csak a száraz egészséges :-)))