HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Sült paprika

2009.10.21. 07:20 hzizi

Sült paprika a kedvencem. Sok helyen ettem már, de talán a legfinomabb a tábori körülmények között, szabad tűzön, rácson sütött Joco bácsi-féle volt. Enyhén ecetesen savanykás, ízesen sós, éppenhogy olajos, és meghatározóan fokhagymás.

 A sült paprikához szép húsos paprikákat választunk, lehetőleg pirosakat.  A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, és  kicsumázzuk. Ezután egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük őket. (van aki nem béleli fóliával a sütőt, hanem kevés olajat tesz a paprikák alá.) Előmelegített sütőben (kb. 180-200 C°) tizenöt-húsz percig sütjük. (Nem árt egyszer félidőben megforgatni.) Vigyázzunk, hogy a paprikák ne égjenek el, de az nem árt ha kicsit megpörkölődnek.

Ha letelt az idő és a paprikák megsültek, a tepsit kivesszük és alufóliával szorosan letakarjuk. A bent rekedt gőzben a paprika szinte ledobja magáról a bőrét. Tíz perc fóliában tartás után kivesszük a paprikákat és a húsukról lehúzzuk a héjat.

Míg a paprikák hülnek elkészítjük az öntetet. Kell bele kb. egy deci olaj, kevés almaecet, ízlés szerint só, és gazdagon apróra vágott fokhagyma.

 A paprikákat egy tálba helyezzük és ráöntjük a salátalevet.  Lehűtve fogyasztjuk.

 

6 komment

Címkék: paprika sült

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr601460260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kisbobó 2009.10.21. 08:04:48

jól néz ki, de azt nem írtad, hogy milyen fajtát javasolsz? Lehet, hogy én is csinálok a hétvégén!

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2009.10.21. 08:17:30

@kisbobó: a lényeg, hogy vastag húsú, Kaliforniai szerű legyen, amiből most én csináltam az Kópé fedőnéven szerepelt Pannika zöldségesében.

domdodom69 (törölt) 2009.10.21. 08:40:31

azt hittem, ezt én találtam ki, de hát nincs új a nap alatt... viszont biztosan akkor is jó, ha te csinálod!

zsókica01 2009.10.29. 18:29:11

Soha nem ettem még ilyet.Ahogy itt tálalásra került,kedvet kaptam és kipróbálásra ösztönzött!:-)) Köszi!

Zuzuka 2010.06.27. 16:50:55

jaj de jó, hogy leírtad ezt a receptet! jöhet a próba.