HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Máj

2009.10.20. 07:17 hzizi

A máj egyrészről a szervezet laboratóriuma másrészről kiváló tápanyagforrás. Minap Hódos Hajni írását olvastam a Malackarajon a májról, hétvégére be is terveztem egy májsütést. Fiam számítógépe úgy néz ki influenziás lett, Gyula barátom szombatra ígérte, hogy kivizsgálja a helyzetet. 

 

 

A doktor hosszasan vizsgálta a beteget, a terápia időigényesnek ígérkezett: megbeszéltük, hogy marad ebédre is. Közben lejátszottunk egy kissebb csocsóbajnokságot vörösbort kóstoltunk én pedig nekiláttam a májsütésnek. 

 

 

 

Vagyis az előkészületeknek. Szeletekre vágtam a májat és vörösborba áztattam. Szórtam rá borsot, majorannát, pici bazsalikomot. 

 

 

Fél óra áztatás után lecsepegtettem a szeleteket és kevés zsíron hirtelen megsütöttem mindkét oldalukat.

 

 

 

  

 

A májszeleteket kiszedtem a serpenyőből, a visszamaradt zsíradékon póréhagymát fonnyasztottam. Dobtam rá pár szelet gombát is, majd felöntöttem, 1-1 deci vörösborral és musttal.

 

 

 

 

 

Amikor a lé már kezdett összeállni visszatettem bele a májat és az egészet összefőztem.  Ment bele még négy gerezd apróra vágott fokhagyma, és némi ízesítés.

 

 

 

Krumplipürével és sült paprikával tálaltam.

3 komment

Címkék: máj

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr941459999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

aJeti 2009.10.20. 09:38:00

ó, nagyon szeretem a májat.

domdodom69 (törölt) 2009.10.20. 10:06:24

szóval gasztro blog is...
kénytelen leszek néha ránézni :)

ildsisy 2009.10.20. 12:40:49

Hú, de finom lehetett így elkészítve! Éhes lettem, és nincs itthon máj!.../sem vörösbor/:)