HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Amur fehérboros mártással

2009.10.15. 22:12 hzizi

Apám a Ferenc csatornán idén is fogott amurt. Nem kimondottan amurra horgászik, kárászozás közben csípte meg most is ezt a 17 kilós példányt.

 

Halászlevet is főztünk belőle és kóstolónak is kaptunk pár amurszeletet. A kisebb példányok húsának lehet mellékíze, ennek nem volt. Az amur amúgy növényevő, ezért szokták rá mondani, hogy hínárízű a húsa. Mondom: ez nem volt.

 

Nem akartam túlbonyolítani a sütést, a halakat megmostam, megtöröltem, besóztam. Az edénybe dobtam egy kevés vajat és a húsok mindkét oldalát megsütöttem.

 

Aztán felöntöttem száraz fehérborral és még pár percig sütöttem a husikat. A husokat kiszedtem, a megmaradt fehérboros léből pedig mártást csináltam. A lébe tettem egy közepes nagyságú apróra vágott vöröshagymát, egy kanálnyi natúr krémsajtot és még fehérbort. Közben kisütöttem a krumplit.

 kb 10-15 perc után egy deci tejszínt tettem hozzá és besűrítettem. Melegen tálaltam, kevés citromlével megvadítva, mit mondjak: isteni lett.

 

2 komment

Címkék: amur halételek

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr461451661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kisbobó 2009.10.16. 07:55:08

jól néz ki, biztos finom lehetett, de nem szálkás hal az amur? És ha jól tudom egészséges?

aJeti 2009.10.16. 17:30:33

gonosz képek. ma még nem ebédeltem.