HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Mustos csirke

2009.10.13. 00:16 hzizi

Szüretkor főleg pincepörköltet szoktak készíteni a szőlőben. Sokáig azt hittem a pincepörkölt musttal készül - ugye ez lett volna a logikus: ott a friss finom must, jajdejó. De nem, mint az első szüretelésemkor kiderült, a  pörköltbe belefőzött krumplitól lesz a pörkölt pincés.

A musttal való főzés gondolata azért foglalkoztatott, így a napokban kipróbáltam magamnak kicsiben. Mézes-mustáros csirkéről meg különféle mézes pácokról már sokat hallottam, gondoltam a must sem ronthatja el a kaját édességével. Csirkecombokat kifiléztem, bőrt leszedtem róluk, közben apróra összevágtam két kis fej hagymát és egy friss pirospaprikát.

Ezt kevés olajon megpirítottam majd felöntöttem két deci musttal és kevés vörösborral. A vörösbort természetesen előtte illik megkóstolni.

 Ebbe a lébe kerültek a csirkecomb darabok. Majd egy órát pároltam, kis mustot még öntöttem hozzá, sóztam, borsoztam, dobtam bele kevés tárkonyt, friss rozmaringot.

 

 Édeskésen savanykás lett, nekem nagyon jól esett. Száraz vörösbor csúszott hozzá.

9 komment

Címkék: szüret must pincepörkölt

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr321445004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

domdodom69 (törölt) 2009.10.13. 11:32:13

bár ennek nincs apropója, de nekem erről a narancsos csirkém ugrott be. (füstölt szalonnás, hagymás alapon, majd narancslével felöntögetni. esetleg liszttel sűríteni, hogy gazdag szaftja legyen. meglepő, de finom)

Quicksilver 2009.10.13. 11:42:26

Finn ismerős kérdezte pár hete, hogy a pörkölt-paprikás-féleségeket hogyan lehet kicsit extrémebbé tenni. Mondtam neki, hogy dobjon bele pár szőlőszemet, és öntse fel musttal. Nem hitte el, hogy ilyen tényleg van. :-)

tényleg,zé 2009.10.13. 12:28:20

index címlapon vagy hzizi!

Ádám72 (törölt) · http://juditesadam.blog.hu/ 2009.10.13. 13:33:24

Gratula hzizi!
Ez még ebéd után is étvágygerjesztő!

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.15. 14:29:25

Ez egy igazi ínyenc fogás, kár, hogy egy évben csak egyszer tudja az ember megcsinálni!

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.10.16. 10:18:27

Kár, hogy a végeredményről nem tettél fel egy képet, de így is elég jól hangzik!