HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Perkelt

2009.09.07. 22:47 hzizi

Bográcsoztunk a hétvégén. Öcsém felajánlott egy adag őzhúst, vettem mellé marhalábszárat, jó három és fél kilót. Két szép darab lábszárat kaptam a hentesnél, egyiket már össze is vágtam mikor eszembe jutott, hogy ilyen szép húst fotózni is kellene.

 

Nem akartam a túlfűszerezés hibáját elkövetni, a pácoláshoz is csak egy kanál mustárt, kevés sót, egy hámozott parit és kb másfál deci vörösbort használtam.

 

Jött még hozzá a jó másfél kilónyi csontos őzhús.

 

A hagymát szigorúan zsíron pirítottam, paprikát nem dobtam bele, csak a húst pároltam-pörköltem saját levében.

 

Ment bele persze még víz is, meg a szokásos őrölt paprika, fokhagyma, babérlevél, törött bors, kömény.

 

Gyula barátom főtt krumpli tört össze a tányérjában, arra szedte a pörit.                         

 

Mi meg tésztával. Finom volt.

 

2 komment

Címkék: pörkölt őz marhalábszár

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr561367642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

sárkányszív (törölt) 2009.09.09. 16:50:38

Szívfájdítóan szép alapanyag ,egy asszony álma ez a hús ,nagyon finom lehetett,tessék mondani maradt még?

ildsisy 2009.09.10. 14:22:01

De finom, pár éve vettem őzhúst, pörköltnek, nagyon nagyon finom lett. Az a baj, hogy nagyon drága! A vadak nagyon drágák. És finomak! :)