HTML

Halas és halatlan történetek

Régi és friss halas-halatlan, hálás-hálátlan, igaz és 'becsszóra igaz', megtörtént és 'akár meg is történhetett volna'

Friss topikok

  • hzizi: Sajnos tényleg kevés időt tudok vízparton tölteni, de engedélyem van, sőt egyi... (2017.09.04. 11:17) Újra Tisza-tó
  • Novi1: szia zizi :) frissíteni kellene ezt a blogot ;) valahogy hiányzik az új törté... (2016.09.08. 11:41) Csíptetett ponty
  • Paduc: Örülök, hogy megindult a blogban az állóvíz. Nagyon profi a külmotoron láthat... (2015.01.01. 18:39) Karácsony előtti dunai peca
  • aamen: hejj arról milyen szép posztot írhatnál, hogy két nappal később visszamenve, u... (2014.12.16. 20:32) Tisza-tavi csukázás
  • Paduc: Welcome on board :) (2014.11.05. 20:40) A Tisza-tó téli vízszintje 2014.

Bejegyzések

Sült keszeg

2009.06.17. 06:58 hzizi

A sült keszeg a régi balatoni strandok elmaradhatatlan kísérője volt. Ma már ritka hely ahol sült keszeget is árulnak. A hekk egyszerűbb. Én imádom a sült keszeget, és érdekes, nekem a tenyeres méret a legfinomabb. Beirdalva, jól átsütve, amúgy 'resre' , szerbsalátával és egy hideg sörrel leöblítve. 

Az esti vacsorám: 

 

Megtisztítjuk a keszegeket majd előkészítjük a sütéshez: az apróbb tenyérnyieket egyben hagyjuk, a nagyobbakat a gerinc mentén kettévágjuk, majd a bőrös oldalon sűrűn beirdaljuk. Besózzuk, ügyelve, hogy az irdalásba is kerüljön só.

Lisztet készítek egy zacskóba. Liszthez kevés piros őrölt paprikát vagy borsot szoktam tenni. Az előre besózott és beirdalt haldarabokat a zacskóba dobom, befogom a száját és jól összerázom, így a halon mindenhova kerül  a lisztből. Forró bő olajban ropogósra sütöm.

Szabadtűzön ugyanígy bográcsban, bő olajban is elkészíthető.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sült keszeg

A bejegyzés trackback címe:

http://halesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr791188987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.